Mladi Krajišnik OSTAJE u Ligi BiH!

Mladi Krajišnik ipak neće biti izbačen iz Lige BiH.

Upravni odbor je naložio Takmičarskoj komisiji da razmotri slučaj “Mladi Krajišnik”.

Takičarska komisija se danas sastala i odlučila da ekipa koja je četiri puta bila šampion BiH, može da nastavi takmičenje u Ligi BiH.

Od strane generalnog sekretara KS BiH obaviješten sam da su organi KS BiH donijeli odluku o vraćanju ŽKK Mladi krajišnik u takmičenje. U skladu sa tim odlukama organa KS BiH, naredne utakmice ŽKK Mladi krajišnik igraće se dalje prema Kalendaru takmičenja, a zaostale utakmice sa ŽKK Brčanka, ŽKK Jedinstvo Dženex i ŽKK Leotar 03, u terminima između dva redovna kola, prema navedenom redoslijedu-navodi se u biltenu.

Sve je počelo kada se Mladi Krajišnik nije pojavio na meču sedmog kola Premijer lige BiH protiv Brčanke u Brčkom na utakmici koja je bila zakazana za subotu zbog neizmirenih obaveza prema KS BiH.

Nakon toga komesar takmičenja Siniša Jakovljević donio je odluku da se utakmica registruje službenim rezultatom 20:0 za Brčanku, a potom da se svi rezultati Krajišnika iz narednih šest kola brišu, pošto se ekipa isključuje iz prvenstva BiH, te se u narednoj prebacuje u niži rang takmičenja.

foto:kosarka24.ba