Teletović: Krivo mi je zbog Partizana

Mirza Teletović o tome zašto nije nastupio za Partizan.

Poznata je priča kako je Mirza Teletović trebao preći u Partizan, ali se transfer nije realizovao. Bio je i potpisan ugovor, ali…

“Mi smo bili potpisali ako se ne varam četvorogodišnji ugovor, koji je stvarno bio super. Ja sam razgovarao sa Duletom Vujoševićem i oko toga da dolazim iz Bosne, kako će da me prime, kakve će biti provokacije, šta i kako. Ušli smo u to sve potpisali, onda se pojavio taj problem kada su bile demonstracije u Beogradu, nacionalne napetosti, koje su se dešavale tamo. Onda smo dobili ponudu od Ostendea. Moj menadžer Miško Ražnatović je sjeo sa mojim ocem i rekao kako bi zbog svega što se dešavalo tamo bilo bolje da idem u Ostende što se meni nije svidjelo. Mogu da biram Olimpijakos, Partizan, Panatinaikos, Real a ja idem u neki Ostende. Miško je rekao da je najbolje u Ostende i tako je najbolje i bilo za mene”, rekao je Mirza Teletović gostujući na Radio televiziji Republike Srpske.

Mnogi navijači Partizana i sada žale zašto nije došlo do saradnje.

“I meni je onako malo krivo. Mislim da bih mnogo ranije otišao u NBA da sam otišao u Partizan”.

Rekao je i kako je Miško Ražnatović jedan od najzaslužnijih za njegovu karijeru.

“Miško Ražnatović je jedan od najzaslužnijih ljudi za cijelu moju karijeru. Čovjek me pratio kroz sve. Mi od Ostendea nismo imali ugovor. Znači sve je bilo na riječ. To je čovjek da ako mi se sad nešto desi je prvi kojeg bih nazvao. Ja njega ne gledam kao menadžera nego kao jako dobrog prijatelja”.

Na početku karijere u Španiji igrao je za Taukeramiku koja je bila prepuna asova (Igor Rakočević,Tijago Spliter, Pablo Prđoni, Zoran Planinić, Luis Skola…..

Prvi trener mu je bio Velimir Perasović, potom je bio Neven Spahija, sa kojim je osvojena titula. Radio je i sa Duškom Ivanovićem koji je ostavio poseban utisak na njega.

“Kod Duška se znalo. Ja sam trener i radi se kako ja kažem. Ti se ljuti koliko hoćeš. On je imao rotaciju od osam igrača najviše. To je bio sasvim drugi sistem i on je restartovao moje znanje i razmišljanje o košarci”, rekao je Teletović i potom ispričao zanimljiv detalj odnosa sa Ivanovićem.

“Ja kad sam došao bio je Boža Maljković i on je Ivanoviću rekao kako ima tu mali Teletović na kojeg moraš da pripaziš malo i u svlačionici, nije dao neke pohvale, a poznavao ga je dobro pošto mu je bio trener u Jugoplastici. I dolazi Duško Ivanović prolazi kroz vrata i izlazi na parket i dolazi do sviju i sve pozdravlja samo mene ne pozdravlja. Ja odmah zovem menadžera Ražnatovića, reko spremaj transfer ovaj mene ne gotivi. Kaže on meni ništa ne brini. I mi krenemo pripreme ja sve radim i odigramo neki turnir u Francuskoj ja najbolji strijelac. Krene liga ja najbolji strijelac i dolazi meni Ivanović i kaže nisi ti toliko loš koliko je meni Boža govorio”.

foto:ClutchPoints

About The Author

Možda ste propustili