Milosavljević: Volio bih jednog dana opet u Partizan

Dragan Milosavljević, koji se nalazi u Malagi pričao za “Nezavisne”.

Sezona je “zaleđena”, a Vaša Unikaha je između ostalog u četvrtfinalu Evrokupa. Da li mislite da će se takmičenje nastaviti? Koliko će ova pauza uticati na rezultate u nastavku sezone?

“Svi u Španiji se nadaju nastavku prvenstva. Probaće da promene format takmičenja kako bi ubrzali sezonu. Ako se sezona nastavi, niko ne zna u kom smeru će ići, koje ekipe će biti u kakvoj formi. Mesec dana bez pravog treninga sigurno predstavlja problem svima”.

I Vaš bivši klub Partizan dobro igra u Evrokupu, ali i ABA ligi. Da li ste pratili njihove utakmice, mogu li do trofeja?

Partizan igra sjajno, gledao sam neke utakmice dok sam bio u Beogradu. Možda su i favoriti za osvajanje Evrokupa, a i zasad su najviše pokazali u ABA ligi”.

Dosta se pričalo i još se priča o Vašem povratku u Partizan, možemo li Vas možda očekivati sljedeće sezone u crnom-bijelom?

“Pod ugovorom sam sa Unikahom i za sledeću sezonu. Sigurno je da bih to voleo, ali u ovom trenutku izlazim iz teške povrede i ne razmišljam mnogo o tome. Ali, sigurno da bih voleo da ponovo obučem dres Partizana jednog dana”.

Za kraj, da li bi, po Vašem mišljenju, bilo pošteno da se proglase prvaci po trenutnom stanju na tabeli ukoliko se nakon svega ne steknu uslovi da se sezona nastavi?

“To je teško pitanje. Svi koji su u lošoj situaciji zahtevaće da se poništi sezona, a ovi u dobroj da se na osnovu trenutnog stanja odluči pobednik. Partizan je igrao najbolju košarku cele zone i u Evrokupu i u ABA ligi i za njih bi bila velika šteta da se sve to sada poništi. Ova sezona je mirisala na povratak u Evroligu”.

foto:eurocupbasketball