Milojević iz Budućnosti može samo u NBA

Dejan Milojević potpisao je ugovor sa ekipom Budućnosti na dvije ipo godine uz klauzulu da nakon svake sezone može napustiti tim samo ako dobije NBA ponudu.

“Podgorica je meni drugi grad, gdje imam mnogo prijatelja, gdje sam i privatno dolazio a ne samo profesionalno. Osjećaću se kao kod kuće, pružiću sve od sebe. U Megi sam imao lijep posao, sa zanimljivim igračima sa kojima sam želio da radim svake godine. Vjerujte, da mi ovaj tim Budućnost Volija nije zanimljiv, ne bih došao. Srećan sam što u profesiji mogu da biram. Mislim da će ovaj posao biti dobar za mene. Moj cilj je da odem u Ameriku, korona je to poremetila. Imao sam pregovore sa dva NBA kluba. Budućnost Voli je bila vrlo korektna što smo u ugovoru definisali tu klauzulu, a to ne znači da će jedan promil moje posvećenosti biti manji. Moja glava će biti u potpunosti u Budućnost Voliju, ne u NBA. Gledamo da uđemo u plej-of ABA, da probamo da izbacimo nekog mladog igrača, da budemo konkurentni. A u plej-ofu svako svakog može pobijediti”, rekao je Milojević.

Milojević je obasnio, zbog čega je u prethodnim godinama odbijao ponude da preuzme ,,plave“ – a upravo sada prihvatio.

“Nekoliko puta smo bili u komunikaciji nekoliko godina, a ciljevi se tada niesu poklopili. Sada jesu, srećan sam što sam ovdje. Želim da pokažem da, pored rezultata koji su obaveza, možemo da izbacimo i neke mlade talente. Ekipa je sastavljena od nekih mojih bivših igrača sa kojima sam uspješno sarađivao, koji su kvalitetni. Ekipa je meni interesantna i veliki izazov za rad”.

Kada je sastav stručnog štaba u čitanju, Dejan Milojević već ima jasne planove.

“Srđan Flajs je tu, vratio se u klub, bio je dio stručnog štaba Aleksandra Džikića kada su ostvarivani najveći uspjesi. Za čas posla smo se dogovorili. Pomoćnik ostaje Vlado Todorović”.

Dejan Milojević je kazao da će se o eventualnim pojačanjima razmišljati u narednom periodu – a rok za ABA ligu biće najvjerovatnije do kraja februara.

“Narednih dana ćemo vidjeti. Da se malo bolje upoznam sa igračima, da bih donio ozbiljniji sud. Jedno je gledati sa strane, a drugo kada si ,,unutra“ i vidiš kompletnu sliku sastava. Svi igrači su moji prijatelji, ja bez njih i oni bez mene ne možemo biti uspješni. Pokušaću da napravim da budemo jedno”, rekao je Milojević.

Dobrodišlicu novom treneru poželio je i predsjednik kluba Dragan Bokan.

“Deceniju sam na čelu kluba, a prvi put predstavljam trenera koji je bio istaknuti član generacija koje su pravile velike rezultate, koje su osvajale titule početkom prve decenije vijeka. Nakon uspješne karijere igrača, kao trener nam je pravio velike probleme u ostvarenju ciljeva. Njegov trijumf na klupi Mege protiv nas 2016. godine u ABA plej-ofu je za mene najteži poraz. Uskratio nas je da se već te godine borimo za ABA tron u finalu. Ponosan sam što smo nakon tri ili četiri poziva u posljednjih pet-šest godina došli u situaciju da nas Dejan vodi. Dolazak u Budućnost ga je afirmisao kao i igrača. Nastavljamo, a Dejan počinje, bez imperativa osvajanja ABA lige. Želimo da čekamo naš trenutak i ove godine, a siguran sam da ćemo naredne sezone biti još mudriji. Želimo da razvijamo mlade igrače, da im pružamo šansu. Sada imamo četiri-pet mladih igrača koji konkurišu za prvi tim za narednu sezonu”, rekao je Bokan.

foto:Budućnost VOLI

About The Author