Milko Bjelica u Mornaru

Milko Bjelica novo pojačanje KK Mornar.

Poslije Seada Šehovića novo pojačanje za KK Mornar iz Bara. Novi igrač tog kluba je Milko Bjelica, koji je potpisao na dvije godine. Pošlu sezonu Bjelica je proveo u Japanu gdje je sa ekipom Tojota Alverka osvojio titulu šampiona, a prosječno je postizao 13,5 poena.

Bjelica je profesionalnu karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, nastupao između ostalog za Baskoniju, Efes, Darušafaku, Lietuvos Ritas…

Sa Crvenom zvezdom osvajao je titulu šampiona ABA lige i prvaka srpske lige, sa Litvas Ritasom osvojio je Eurokup i Baltičku ligu 2009. godine, kao i dvije titule litvanskog prvaka, dok je sa Efesom osvojio Kup Turske.

Po završetku sezone Mornar je produžio ugovore sa Urošem Lukovićem, Nemanjom Vranješom, Vukotom Pavićem, Markom Mugošom i Radojem Vujoševićem. Navodno su naredni u redu za potpis ugovora Džejkob Pulen i Nemanja Gordić.

“Ako Djoko (Đorđije Pavićević) dovede bar 70% igrača od onog što je zamislio, bolje bi bilo ostalim klubovima da ne troše pare. Biće im uzalud”, izjavio je Mihailo Pavićević trener Mornara.

foto:kosarka24.ba

About The Author