Deura:Konačno pozitivno o ženskoj košarci

Milica Deura kapiten reprezentacije BiH u razgovoru za portal kosarka24.ba.

Košarkašice Bosne i Hercegovine okupile su se u Sarajevu i počele pripreme za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. BiH do sada ima pobjedu i poraz, a naredni protvnik ekipi Gorana Loje biće Island 10. februara.

Kapiten reprezentacije BiH, Milica Deura smatra da je njena ekipa favorit, ali poziva na orez.

“Island sigurno ne spada u vrh evropske ženske košarke,ali ipak nije za potcijeniti. Imaju dva poraza u grupi do sada i ovde sigurno dolaze da to promijene. Neže biti nimalo laka utakmica,ali nadam se da će domaži teren biti prednost za nas”, rekla je na početku razgovora za naš portal Deura.

Atmosfera na okupljanju je odlična, nema povrijeđenih i sve igračice jedna čekaju da meč počne.

“Atmosfera nam je uvijek na odličnom nivou.Zaista imamo dobru hemiju u ekipi. Nekad je to i najvažnije i presudno za rezultat. Naravno,uvijek ima nekih sitnih povredica, ali mislim da ce svi biti 100% spremni za utakmicu”, kaže nam Deura.

Složila se sa konstatacijom da se konačno u ženskoj košarci u BiH,konačno nešto pozitivno dešava.

“Jeste i ja imam takav utisak. Više smo ispraćeni u medijima,mislim da opet postoji interes za žensku košarkašku reprezentaciju. Ovaj pozitivan start kvalifikacija tome sigurno doprinosi i nadam se da će se tako i nastaviti”.

Sa ekipom Vaserburga prošle sezone osvojila je duplu krunu u Njemačkoj.

“Zadovoljna sam za sada svojim igrama u klubu. Trenutno smo drugi na tabeli u prvenstvu Njemacke. Imali smo dosta problema sa povredama tako da smo izgubili par utakmica, ali mislim da se polako vraćamo u ritam i da će sve doci na svoje do pocetka play offa”, završila je Milica Deura.

Kapiten reprezentacije BiH karijeru je počela u Mladom Krajišniku. Potom je igrala za Partizan, Budućnost, Crvenu zvezdu, Albu, Edirne, Kampus Promete, Vaserburg.

foto.fibaeurope.com

 

 

About The Author