Milan Milošević:Ol star veliko priznanje

Milan Milošević igraće na Ol star meču u Grčkoj.

Veliko priznanje za Milana Miloševića, koji je izabran na grčki Ol star meč.Igraće za selekciju svijeta na utakmici koja je planirana za 11. februar.

Nakon četiri godine pauze Košarkaški savez Grčke organizuje susret najboljih, a igraće grčke zvijezde protiv ostatka svijeta. Za tim ostatka svijeta nastupiće i Bilećanin koji je među 10 najboljih strijelaca lige i igra možda i sezonu karijere. Njegov Promiteas je na četvrtom mjestu i najprijatnije je iznenađenje takmičenja.

“Sigurno da je ovo za mene veliko priznanje iako sam već godinama u Grčkoj i navijači me dobro poznaju. Promiteas je novi klub koji nema široku bazu navijača i zato je činjenica da su me izabrali u tim ostatka svijeta sjajno. Mi smo imali jedan neplanirani poraz od Rodosa, ali smo uspjeli da to nadoknadimo na gostovanju i držimo četvrto mjesto što je sjajan rezultat i možemo da budemo ponosni na njega. U klubu su zadovoljni rezultatima”, istakao je Milošević za “EuroBlic”.

Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje možda i odlučujući meč protiv Belgije 23. februara u Sarajevu.

“Belgijanci su zaista kvalitetan tim u kojem niko ne odskače i nijednog momenta se ne smemo opustiti protiv njih. Nemaju velikih imena u sastavi osim Lodžeskog kojeg poznajem jer je igrao u Grčkoj. Mislim da nismo bez šansi. Imamo kvalitetan tim, dobrog selektora i svi želimo da ostvarimo povoljan rezultat. Naravno moraćemo da odigramo maksimalno jako i da i sami odigramo timski jako posebno u odbrani i mislim da možemo doći do željenog rezultata”,dodao je Milošević.

Ono što može da raduje selektora Duška Vujoševića pred februarske mečeve je dobra forma, ne samo Miloševića već i ostalih igrača.

“Sigurno da je to razlog za optimizam- dobra forma naših iskusnijih igrača. Vidim da je Nemanja Gordić u odličnoj formi, igra sjajno čitavu sezonu kao i Elmedin Kikanović. Tu je i Andrija Stipanović u Cedeviti kao i mladi Džanan Musa. Imamo iskusnog selektora koji će sigurno znati da nas pripremi na ono što nas očekuje u narednim duelima. Imamo pobjedu i poraz i sad nam sledi odlučujući meč i mislim da ćemo znati da se izborimo sa pritiskom”.

Milošević je već godinama u Grčkoj tako da se navikao na dešavanja i česte demontracije u ovoj zemlji kao i ponašanje navijača na mečevima.

“Grci su izuzetno temperamentan narod. Na demonstracije sam navikao tako da sa te strane nema problema. Što se tiče navijača sjajno je igrati u takvoj atmosferi. Jeste ponekad to djeluje zaista opasno ali je izazov igrati upunoj dvorani protivničkih navijača i u toj silnoj buci. U dresu AEK sam bio svedok sjajnih derbija. Pet vodećih timova ima zabranu odlaska navijača na gostovanja upravo zbog incidenata ali je atmosfera na tim mečevima fatastična : istina je da nekad pretjeraju sa pirotehnikom međutim godinama se navikneš na to”.

U grčkom Prvenstvu Panatianikos je trenutno vodeći bez poraza.

“Ove sezone liga je veoma ujednačena. Panatianikos i Olimijakos više nisu tako ubjedljivi i trebali su da imaju više poraza. Iako djeluje da je PAO suprioran jer nema poraza oni su imali nekoliko veoma teških mečeva u kojima su bili jako blizu poraza tako da će plej of biti veoma zanimljiv. AEK i PAOK se dižu, jedino nažalost Aris je u problemu”, završio je Milošević.

foto:sport24.gr

About The Author