Gurović: Brinem za budućnost

Milan Gurović o košarkaškoj budućnosti Srbije.

Milan Gurović, trenutno bez trenerskog angažmana.Bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana, osvajač evropskog i svjetskog zlata, za Blicsport je komentarisao aktuelno stanje u srpskoj košarci.

Kaže kako su današnji klinci od 14-15 godina fizički odsta slabiji od njegove generacije.

“Sa 16 godina sam otišao u inostranstvo, malo sam bio stariji. Čitava moja generacija je otišla rano. Ali njihova tijela i naša ne mogu da se porede. Mi smo tada već imali 207 centimetara visinu. Ne znam šta se to dešava u posljednje vrijeme, ali sigurno da postoji neka razlika u tijelu među igračima”,rekao je Gurović.

I u Crvenoj zvezdi i u Partizanu, osim Veličkovića, stranci kolo vode. Sve je manje domaćih igrača i potencijala?

“Plaši me to. Ne računajući Stefana Jovića koji je vanserijski igrač, ali ipak sa 28 godina ulazi u veteranskih staž, ne vidim našu djecu od 17-18 godina koji će da zamijene Miloša Teodosića i ostale naše asove. To je zabrinjavajuće. Ja sam isto sa 17 godina otišao od kuće, ali to nije moja greška. To je greška Saveza ili ne znam već koga, što dozvoljavaju to, da nam djeca odlaze u nepoznato. Opet, ne možeš ni da spriječiš odliv talenata u inostranstvo jer nemaš ingerencije za to. Velika šteta. Mi ćemo uvijek biti rasadnik talenata, ali, nažalost, para vrti gdje burgija neće. Razumijem da su roditelji primorani da šalju djecu u inostranstvo zbog boljih uslova i finansijskih problema. Biće ovo sve gora i gora priča”.

foto:kss.rs

About The Author

Možda ste propustili