Milaković: Možemo da igramo na više načina

Igokea u subotu dočekuje Partizan.

Igokea u 10. kolu ABA lige dočekuje Partizan. Obe ekipe su na učinku od četiri pobjede i pet poraza. Ekipa Žarka Milakovića vezala je dvije pobjede protiv Olimpije kući i Mornara u gostima i priključila se sredini tabele.

“Dolazi Partizan sa jasnim ciljem ove sezone, da igra finala i bori se za titulu u svim takmičenjima. Jako su talentovan tim sa vrhunskim trenerom. Žele iz neke čvrstine da igraju, to su pokazali dolaskom Trinkijerija. Sigurno da žele da se dignu kroz ovu utakmicu i uđu u neku pozitivnu seriju poslije tih loših rezultata. Pauza im je sigurno dobro došla da se poslože, da imaju vremena za trening”, rekao je trener Igokee.

U prethodna meča Igokea je igrala utakmice na veliki broj poena (Olimpiji su dali 115, a Mornaru 103 poena). Teško je pretpostaviti da li će tako biti i u subotu u Laktašima.

“Teško je to reći dok ne krene utakmica. Sigurno je da će oni ući čvrsto i agresivno, ali to će biti onoliko koliko mi njima dozvolimo. Mi smo potentna, jako dobra napadačka ekipa, sa individualcima koji mogu da riješe situacije i timski i individualno, tako da tek kad krene utakmica vidjećemo u kom će smjeru ići. Rekao sam protiv Mornara da mi sa ovakvim rosterom možemo da igramo na više načina, kao i što Partizan igra sa pet visokih, pa sa dvije ‘petice’, sa Bandža Siom i Stefanom Jankovićem na visokim pozicijama… Mi možemo da odgovorimo na te njihove taktičke zamisli i promjene”.

Kad dolazi Partizan igrače ne treba posebno motivisati.

“Motivisani ćemo sigurno biti, dolazi Partizan to je praznik košarke i očekujem dobru utakmicu. Momci pokušavaju i kroz utakmice i trening da budu sve bolji”.

MIlaković je u ekipi Partizana posebno apostrofirao Radu Zagorca.

“Statistički, sve i jednu pobjedu Partizan je ostvario sa Zagorcem, bez njega nisu dobili nijednu. Kad je on u rosteru sigurno donosi kvalitet više, igrač je koji pokriva najviše pozicija i igrač je sa najvećom ulogom, i kod trenera Andree Trinkijerija i kod Nenada Čanka ranije”, kaže Milaković i upozorava i na ostale košarkaše crno bijelih.

“Markus Pejdž traži neki svoj ritam, na njega Partizan želi da se osloni kao prvog plejmejkera, Vanja Marinković ima najbolji ‘skorerski’ učinak. Stefan Janković je dolaskom uzeo mnogo toga na sebe, a Bandža Si je u najboljoj formi i trener Trinkijeri mu je otvorio mnogo veću ulogu nego što je imao ranije”.

Meč Igokea – Partizan na programu je u subotu od 17 časova.

foto:Mornar Media pro

Možda ste propustili