Milaković: Gubili smo pamet dosta puta

Žarko Milaković nakon poraza od Zadra.

Igokea je vezala dva poraza. Poslije Partizana izgubili su i od Zadra u gostima. Imala je Igokea par prilika da se vrati u meč, ali domaći tim je imao odgovor na sve pokušaje. Uz to nisu dozvolili Igokei da se razmaše u napadu.

“Igrali smo koliko nam je Zadar dozvolio, a danas nam nisu dozvolili da se razmašemo u napadu kako smo igrali prethodne utakmice.Spremali smo na taj način utakmicu, ali nismo odgovorili. Gubili smo pamet dosta puta na utakmici kada smo imali taj povratak u utamicu gdje smo trebali da iskontrolišemo, a nismo to radili”, rekao je trener Igokee Žarko Milaković.

Upitan je i koliko je njegov tim poremetila isključujuća greška Tomislava Zubčića.

“Sigurno. To je naš najbolji strijelac i igrač koji jako dobro igra ovu sezonu. Otvara nam reket, otvara dubinu i sigurnu rotaciju. Vidjeli ste na kraju promašili smo 10 slobodnih bacanja. Uzrok što Lešić nije imao bekapa. Jako teško je igrati sa ekipama koje igraju sa dvije četvorke, koje šutiraju. Krajina na kraju nije puno igrao, Špralja gotovo da nije igrao. Sa Dašićem, Vukovićem i Megeritijem jako je teško braniti”.

Utakmicu su obilježile i neke čudne sudijske odluke.

“Vidjeli ste utakmica je počela sa dvije tehničke greške. Sudije nisu dozvolile da se ide u neki fake, da se flopuju stvari i krenuli su da to sankcionišu od prvog minuta. Mi smo se spremali i upozoravali, ali vidite nekad to nije dovoljno. Možemo da osuđujemo, ali od toga nema ništa nego da dignemo glavu i idemo dalje”.

foto:prinzscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili