Milaković: Da budemo odgovorniji

Žarko Milaković je preuzeo ekipu Igokee od Nenad Trajkovića koji je u nedjelju dobio otkaz.

Milaković je pet goodina u klubu i radio je u mlađim kategorijama do prošle sezone kad je preuzeo ekipu od Dragana Bajića. Ove sezone bio je pomoćni trener Nenadu Trajkoviću. Debi u ABA ligi imaće u subotu protiv Cedevite u Zagrebu.

“Tu sam već petu godinu u službi kluba. Ulazim u posao i pokušavam da izvučem maksimum iz ekipe i iz svih situacija koje nas zadese. Cedevita se u početku sezone tražila, nešto slično kao mi, mijenjali su roster. Oni su na dvije utakmice sedmično, sinoć su protiv Limoža odigrali jako dobro. Pulen je došao da ih podigne na nivo više i to je pokazao ove tri utakmice koje je igrao, ali mislim da se treba baziramo na nas, da budemo odgovorniji u odbrani, u skoku, na posjedu lopte i da pokušamo iz toga da izgradimo našu igru“, rekao je Milaković novinarima u Laktašima.

Ove sezone minutažu dobili su mladi igrači poput Talića, Ilića i Jankovića. Svi su kroz mlađe selekcije prošli kroz treninge sadašnjeg tenera.

“Oni su četiri godine u našem programu, prošle godine bila je i žrtvovana titula prvaka BiH, da bi oni dobili prostor u seniorskoj konkurenciji. Mislim da je logičan slijed događaja da oni sa svojim godinama napreduju kroz trening i utakmice. Oni su krz utakmice pokazali da klub može da na njih računa sa ozbiljnim minutama u nastavku sezone i u budućnosti. To je bio naš cilj, da kroz te četiri godine pokažemo da možemo da radimo kvalitetno sa omladinskim selekcijama i da ih promovišemo kroz ABA ligu“, rekao je Milaković.

Osvrnuo se na Dalibora ilića odnosno koja je njegova prava uloga u timu. Da li krilo ili krilni centar?

“Ilić je polivalentan igrač i može da igra na više pozicija u zavisnosti od potrebe ekipe. Prvenstveno on treba da rastereti sebe te stvari, da li je četvorka ili trojka. On će vremenom sebe da izgradi kroz kvalitetan rad, gdje on sebe najbolje osjeća, a tu su i stariji igrači da pomognu. Nećemo samo da gledamo Dalibora, već da Igokea igra dobro, a on da u tome sebe izgradi“.

Latavius Vilijams je protiv FMP-a malo vremena proveo na parketu i za to vrijeme napravio dva faula.

“Ideja kluba je da bude jedan od nosilaca ove ekipe i trenirao je ove sedmice jako dobro i očekujemo do njega dobre igre“, poručio je Milaković.

Igokea u sedmom kolu u subotu od 21 čas gostuje Cedeviti.

foto:kosarka24.ba

 

About The Author

Možda ste propustili