Mijović: Ciljevi ostaju isti, idemo dalje

Čelnici Budućnosti nastavili su da slažu kockice u željeni mozaik. Produžili su ugovor sa većinom igrača iz sezone koju je prekinuo koronavirusa, a u skladu sa očekivanjima javnosti i navijača, potpisali ugovor sa trenerom Petrom Mijovićem.

Svi koji su pratili Budućnost u proteklom periodu, slažu se da je Mijović apsolutno zaslužio da ostane na klupi šampiona Crne Gore. Predano je radio sa mlađim selekcijam, dva puta uskakao kao „vatrogasac“.

Prvo je poslije poraza od Crvene zvezde u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige i odlaska Jasmina Repeše, uspio da konsoliduje ekipu, vrati pozitivnu energiju i stigne do titule u Crnoj Gori. U sezoni koja je nedavno prekinuta, bio je asistent Slobodana Subotića. Poslije prijateljskog razlaza sa populanim Piksijem, Mijović je preuzeo ekipu, stigao do trofeja u Kupu, drugog mjesta na tabeli u ABA ligi, bio je blizu da poslije jako lošeg starta (0-6), napravi čudo i stigne do TOP 16 faze Evrokupa.
„Izuzetno sam zadovoljan što ostajem u Budućnosti. Ugovor je potpisan na godinu dana, a kao i do sada spreman sam da pružim maksimum, a maksimum ću očekivati i od momaka koje vodim. Sezona koju je prekinuo koranovirus, bila je uspješna do trenutka prekida. Osvojili smo Kup, imali prednost domaćeg parketa uoči polufinala ABA lige, a samim tim i realne izglede da se borimo za titulu i mjesto u Evroligi, željeli smo da odbranimo i tron u Crnoj Gori. Sezona je prekinuta, viša sila je viša sila, ali nismo sjedili skrštenih ruku dok smo čekali odluku, naprotiv“, naglasio je Petar Mijović za Sport Klub i nastavio:

„Gotovo svi igrači koji su minule sezone nosili dres Budućnosti ostali su u Podgorici i nema nikakve dileme da će to biti veliki adut ekipe koju vodim u periodu koji slijedi. Izuzetno kvalitetna osnova je tu, a sada je vrijeme za nadogradnju. Moram da naglasim da nećemo žutiri kada je izbor pojačanja u pitanju. Ciljevi u svakom slučaju ostaju isti, idemo dalje“.

Podsjećanja radi, ugovore su produžili Nikola Ivanovića, Džastin Kobs, Aleksa Ilić, Zoran Nikolić, Suad Šehović, a važeče ugovore imaju Petar Popović, Danilo Nikolić, Milić Starovlah, Igor Drobnjak, Fedor Žugić. Mnoga imena su već povezana sa šampionom Crne Gore, ali…

„Ali, trenutno analiziramo tržište i tražimo adekvatna rješenja. Odmah moram da naglasim da postoji nekoliko kriterijuma koja će morati da zadovolje pojačanja koja želimo. Prije svega moraju da imaju izražene ljudske vrijednosti, naravno da budu odlični igrači, a ujedno da budu svjesni da dolaze da brane ugled kluba koji ima bogatu i svijetlu tradiciju“, zaključio je Mijović.

Sve ove zahtjeve ispunjava Rašad Von, koji je danas potpisao na dvije godine.

foto:Nenad Vuruna/Igokea