Mercy Tony (VIDEO)

Dres sa brojem devet u San Antonio Sparsima niko više neće nositi.

Poslije dresova Tima Dankana i Manu Đinobilija i dres Toni Parkera sa brojem “devet” je penzionisan. Nakon meča sa Memfisom upriličena je svečanost na kojoj je osim nekadašnjih saigrača prisustvovao i bivši fudbaler Tjeri Anri, koji je veliki Parkerov prijatelj.

“Toni Parker je neko ko je brinuo o saigračima, zajednici, košarci, prijateljima i sada o njegovoj divnoj porodici. Više nego išta mi je drago da te vidim baš tu. Od mladića do odraslog čovjeka, imao sam sreće što sam uopšte bio tu da vidim sve to. Hvala ti za sve, volim te”, rekao je Parkerov dugogodišnji trener Greg Popović.

“Nisam vjerovao da će on biti moj omiljeni plejmejker u karijeri. Bili smo prošli mnogo toga na terenu i van njega i bila je nevjerovatna vožnja, i nema čovjeka sa kojim bih prošao te stvari osim sa mojim plejmejkerom. Hvala ti Toni”, rekao je Tim Dankan.

“Bila je čast igrati sa vama, igrati zajedno. Nemate pojma koliko ste uticali na moj život, mogu da pričam o tome šta smo radili na terenu, ali meni je omiljeno ono van parketa. To što i dalje pričamo i dalje igramo tenis zajedno, idemo na ranč, pričamo noćima. Moram da napredujem u tenisu jer gubim od Manua. Ali prijateljstvo to volim najviše. Volim vas i bićemo zajedno zauvijek”, rekao je Toni Parker obraćajući se Timu Dankanu i Manuu Đinobiliju.

Sa San Antonio Spursima je osvojio četiri titule NBA šampiona. Bio je i MVP finala 2007. godine. Sakupio je šest nastupa na Ol star mečevima.

foto: Ronald Cortes, Getty Images/AFP

About The Author