Meni je uvijek bilo najlakše da igram finalne utakmice

U nedjelju počinje finalna serija ABA lige.

Za trofej će se boriti Crvena zvezda i Budućnost, a šampion će postati ekipa koja dođe prva do tri pobjede. Zvezda će imati prednost domaćeg terena, a Budućnost je u ligaškom dijelu u oba meča slavila pobjede.

“Srećan sam što smo ovdje, čestitke i Zvezdi, nije bilo lako doći do finala. Vjerujem da nas očekuju lijepe utakmice, vjerujem da će ljubitelji košarke da uživaju i neka pobijedi bolji. Meni je uvijek bilo najlakše da igram finalne utakmice. Mnogo je teže bilo doći do finala, nego sada izaći na teren i dati sve od sebe. Samo to ću da tražim od momaka – da daju sve što mogu. Da li će to biti dovoljno za titulu, vidjećemo – nadam se da hoće”, rekao je trener Budućnosti Dejan Milojević i nastavio:

“Srećan sam što smo ovdje, čestitke i Zvezdi, nije bilo lako doći do finala. Vjerujem da nas očekuju lijepe utakmice, vjerujem da će ljubitelji košarke da uživaju i neka pobijedi bolji. I mi i oni imamo neke prednosti. Oni su, recimo, u kontinuitetu u finalima, branilac titule ima veće samopozdanje, ali, s druge strane, ponekad je teže odbraniti, nego osvojiti. Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi. Mornar je, recimo, nepredvidiv, Vraneš može da vam ubaci 25 poena… Zna se šta ima Zvezda, tu su Lojd i Volden, Davidovac koji igra sjajno važne utakmice, defanzivno Lazić i Dobrić rade veliki posao, u reketu su odlični Kuzmić i Noko… I mi i oni smo , jednostavno, dobri timovi. Osnove košarke su najvažnije – kako šutirate slobodna bacanja, koliko imate izgubljenih lopti, koliko tačno ispunjavate ono što se dogovorite… Ko bude čvršći, ko bude pravio manje grešaka, taj će biti bliži pobjedama.”

Nikola Ivanović zna kako se osvaja trofej. Upravo je protiv Zvezde prije tri sezone došao do titule.

“Ovo su najbitnije utakmice, a čekamo ih u dobrom stanju i dobroj formi. Znamo mnogo o toj ekipi, koliko su čvrsti i jaki. Cijele sezone igraju tako, nadam se da ćemo uspjeti da odgovorimo na njihovu agresivnost i da pod većim pritiskom nego do sada donosimo prave odluke. Pretpostavljam da oni imaju pritisak, ali imamo ga i mi. Poražena ekipa uvijek napravi reakciju u drugom meču, ali fokus je sada samo na prvoj utakmici. Ovo je totalno nova serija, jeste da se znamo, ali sve se briše. Priča je drugačija, očekujem najveću moguću agresiju s njihove strane, najbolju igru u sezoni.“

Prvi meč finalne serije na programu je u nedjelju od 18 časova i 30 minuta.

foto.Buducnost VOLI

About The Author