Iz Bajerna u Megu

Matej Rudan novi je košarkaš Mege.

Mladi krilni centar iz Hrvatske je prethodne četiri sezone branio boje ekipe Bajerna iz Minhena gdje je prvo nastupao za juniorsku selekciju, a potom i za A i B tim Bajerna.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Matej Rudan je istakao da jedva čeka početak priprema za novu sezonu:

“Jako sam srećan i uzbuđen povodom potpisa za Megu. Poznavajući Meginu prošlost i posebno njen rad sa mladim igračima, veoma sam optimističan da i ja mogu krenuti tim istim stopama i da u Megi mogu samo napredovati. Daću sve od sebe da pomognem ekipi počevši od prvog treninga i jedva čekam priprema za novu sezonu…Mega iznad svega!”, izjavio je Rudan.

Matej Rudan je rođen 21. marta 2001. godine u Zagrebu, visok je 208 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. 2017. godine je iz redova Cibone prešao u ekipu Bajerna. Ove sezone je za prvi tim Bajerna u prosjeku bilježio 3.4 poena i 2.3 skoka, dok je za B tim ekipe iz Minhena u prosjeku imao 13.7 poena i 4.5 skokova. Nastupao je sa zapaženim učinkom sa kadetsku i juniorsku reprezentaciju Hrvatske na U16 Evropskom prvenstvu 2018. i U18 Evropskom prvenstvu 2019. godine.

Foto: Mega Soccerbet