Šćekić: Da pomognem kad zagusti

Skoro tri i po godine Marko Šćekić uživao je u košarkaškoj penziji, ali je ponovo obukao dres i vratio se na parket iako će u maju napuniti 38 godina.

Na prvoligaške terene Srpske vratio se u prošlom kolu protiv Varde u Višegradu.

“Više od tri godine nisam ozbiljno igrao i samo rekreativno sam održavao formu, ali želja za takmičenjem je presudila da se ponovo vratim i pomognem ekipi kada zagusti. Generalno sam zadovoljan svojom partijom i drago mi je da sam nakon toliko godina pauze dao doprinos pobjedi”, rekao je Šćekić za “Glas Srpske”.

Priznaje da mu dosta teže padaju treninzi nego što je ranije bio slučaj.

“Lijepo je igrati ovakve utakmice, ali to ima i svoje nuspojave pa koljeno počinje da boli, kao i ramena, te mi treba nekoliko dana za oporavak, jer biologija čini svoje. Sam sebi pravim pauze i raspored kada da treniram, da zadržim svježinu, jer je prošlo vrijeme kada se svaki dan moglo trenirati i igrati punom parom”, istakao je Šćekić.

Sada je saigrač momcima kojima je doskoro bio trener, a na terenu mora da sluša svog saradnika Mičića.

“Momci me dobro prihvataju i primaju svaku sugestiju ili savjet, čime sam veoma zadovoljan, dok naš odnos nije nimalo promijenjen. Sa Mičićem Đerom je stara priča. Poznajemo se “sto godina” i odnos je uvijek bio perfektan. Isto gledamo i razmišljamo o košarci, tako da će sada biti i dosta lakše da na terenu sprovodimo neke ideje”, kazao je Šćekić.

Borac je obezbijedio mjesto u plej-ofu, dok njemu nije mu u planu da još dugo igra.

“Planiram da izguram sezonu do kraja, da osvojimo titulu šampiona Republike Srpske i vratimo se u Ligu BiH. To nam je cilj i pomoći ću koliko budem mogao da to ostvarimo, dok onda slijedi trenerski dio kojem sam posvećen nekoliko posljednjih godina. Lideri smo Prve lige i želimo da tu ostanemo”.

foto:okk borac

About The Author

Možda ste propustili