Marko Barać trener Mege

Marko Barać novi je trener košarkaša Mege.

Baraće je prethodne tri sezone proveo u Igokei kao pomoćni trener, a danas je promovisan u novog trenera Mege sa kojom je potpisao ugovor na dvije sezone. Baraću će u stručnom štabu pored Đorđa Ilića, pomagati i Tomislav Tomović koji je u Megu došao iz redova kineskog Šandonga, umjesto Vuleta Avdalovića koji je prošle nedelje promovisan u novog trenera OKK Beograda.

Mega je klub koji je sa aspekta struke i organizaciono bio jako dobro pokriven svih ovih godina. Stoga se zahvaljujem na ukazanom povjerenju i daću sve od sebe da se taj trend nastavi. Mega se pozicionirala kao vodeći klub po produkciji igrača za najviši nivo košarke, pri tome ciljajući dobar takmičarski rezultat. Sve to je nešto što meni kao treneru u ovom momentu karijere savršeno odgovara i tu su nam se ambicije poklopile u potpunosti. S nestrpljenjem očekujem početak priprema na novu sezonu”, izjavio je Barać.

Marko Barać je rođen 18. marta 1989. godine u Beogradu. Trenerskom karijerom je počeo da se bavi 2009. godine kao pomoćni trener u mlađim selekcijama Superfunda a potom i Crvene zvezde, da bi potom 2013. godine postao glavni trener italijanske ekipe Ortona, posle koje je bio pomoćni trener u poljskom timu Čarni Slupsk. Od decembra 2016. godine do juna 2018. je bio glavni trener Torlaka, a potom jednu sezonu i trener Mladosti Zemun, dok je prethodne tri godine bio pomoćni trener Igokee.

foto:  Mega Mozzart/Dragana Stjepanović