Marjanović: Ponos je nositi dres Srbije

Boban Marjanović o igranju u dresu reprezentacije Srbije.

Košarkaš LA Klipersa za portal FIBA-e govorio je o nastupima Srbije u FIBA “prozorima” u kojima nije učestvovao.

“Roster je dosta drugačiji od prethodnih godina, ali imamo mnogo talentovanih igrača i mnogo opcija koje mogu da budu dio tima, tako da znam da imamo takmičarski nastrojen tim. Grupa je dobra sa Njemačkom i Gruzijom koji su igrali na prethodnom Evrobasketu i Austrijom koja do sada nema nijedan trijumf, ali su od nas izgubili tijesno, sa poenom razlike “, priča Marjanović za sajt FIBA, prenosi portal basketballsphere.

Cilj „orlova“ je jasan, prvo mjesto u grupnoj fazi.

“Siguran sam da momci žele da budu prvi. Posljednja dva meča sa Gruzijom i Njemačkom će biti ključna. Ukoliko dobijemo Gruzijce (29. juna), duel sa Njemcima (2. jula) će biti kao finale za vrh tabele”.

Bobi je bio dio ekipe na prethodnom Evrobasketu, kada je u finalu Srbija izguila od Slovenije.

“Ako budem imao šansu da igram za svoju zemlju na ljeto naravno da ću to da uradim. Igranje za Srbiju je važno i obožavam da predstavljam svoju zemlju. Tako da svaki put kada imam tu šansu, iskoristiću je. Želim da pomognem nacionalnom timu i sada i u budućnosti, to je mi je jedan od ciljeva u karijeri, da nosim dres Srbije još dosta godina”.

Srpski centar je uvjeren da reprezentacija može da ostvari još bolje rezultate.

“Možemo da igramo sa najboljima na svijetu. Imamo još dosta prostora za napredak i polako sklapamo kockice kako bi Srbije ostala u vrhu još dugo vremena. Imamo potencijal da napravimo nevjerovatne stvari i radićemo sve bolje pošto imamo i talenat i igrače za to. Borba za medalju će biti teška, ali mi želimo da budemo među najboljim timovima na turniru, kao što smo to činili u prethodnih nekoliko godina. Kada igraš za Srbiju moraš to da činiš srcem i da daš više od maksimuma. Veliki je ponos nositi taj dres i želimo da naši sunarodnici budu ponosni na nas”.

Osvrnuo se na prethodne uspjehe nacionalnog tima.

“Igrali smo odlčno na Svjetskom prvenstvu i donijeli medalju, sjećam se kako smo se svi osjećali poslije utakmica na visokom nivou. Sjećam se i nekih prethodnih događaja, poput Svjetskog prvenstva 2002. godine koji je bio veoma zanimljiv sa dosta iznenađenja. Jugoslavija je osvojila i pamtim da je dosta ljudi bilo srećno i ponosno zbog toga”.

foto:fiba.com

About The Author

Možda ste propustili