Mario Hezonja o ponudama klubova: Ima i toga po medijima, ne gledam, gledam na Real Madrid

Novi kapiten.
Mario Hezonja

foto:fiba

Mario Hezonja košarkaš Real Madrida stigao je na okupljanje reprezentacije Hrvatske i govorio je o mnogim temama.

Hezonja je novi kapiten reprezentacije Hrvatske.

„Samo da me sada ne ponese, budući da sam poznat kao bad boy, haha. Sada sam u nekim zrelijim godinama kada moram biti vođa na terenu i izvan terena. Činjenica jest da je to kod nas velika stvar i velika stvar za moju porodicu tako da mi je jako drago.

Trebalo je biti kapiten i vođa sa 16,17 i 18 godina. I tada je trebalo biti primjerom saigračima, javnosti, navijačima. To mi je najbitnije“.

Hezonja igra sjajno ove sezone u Realu, koji je trenutno u najboljoj formi od svih klubova u Evroligi. Ističe kako se igrački klik nije dogodio u prošlogodišnjem četvrtfinalu Reala protiv Partizana u Evroligi.

„Moj klik je bio s trenerom Perasovićem u Rusiji. A u Realu su se posložile neke stvari, mislim da smo bili puno bolji s kraćom rotacijom i onda stvari dolaze na terenu prirodno. Kada igraš 30-35 minuta onda imaš i dosta prostora za dobre stvari. Serija je takva bila da nismo imali pravo na grešku“.

Real je osvojio Evroligu prošle sezone, a ove nastavlja dominirati. Trenutno su prvi na tabeli sa samo četiri poraza.

„U svlačionici se obično kaže, ako igramo ovako ne može nas niko pobijediti. OK, no hoćemo li igrati ovako stalno. Našli su se top igrači na jednom mjestu, gdje su svi, što se tiče ugovora, bili na istom mjestu. A na kraju je klub imao i dosta sreće. Mi smo osvojili Final Four igrajući zonu i sa minimalnom rotacijom.

Nekad može biti dvosjekli mač što nas je toliko puno koji želimo igrati, svi misle da su najbolji. To može biti dobro, može biti loše. Najvažnije je da se usredotočimo na košarku a ne na stvari okolo“.

Ponovno se aktuelizovala priča oko njegovog povratka u NBA ligu.

„Ma to se uvijek zakuva, i kada treba i kada ne treba. Vidjećemo na ljeto. Mislim da će to ubrzo biti jako loše po medijima“.

Španski mediji, pišu kako je Hezonja nezadovoljan Realovom ponudom oko novog ugovora i da je već oko na njega bacio Panatinaikos.

„Ima i toga po medijima“.

Kako on gleda na to?

„Ne gledam, gledam na Real Madrid. Stvarno sam došao do toga, ovu i prošlu sezonu, da me uopšte nije briga što se događa oko mene. A to je, vjerujte mi, veliki uspjeh za mene. Inače prije to nije bilo tako. Uostalom, nikome ja ne zatvaram vrata“.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author