Marina Maljković: Dok god Pokret nosi moje ime treninzi će uvijek biti besplatni

Marina Maljković, Saša Čađo

foto: kosarka24.ba

Marina Maljković selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije u Banjaluci je promovisala pokret Pokret za žensku košarku Marina Maljković.

Cilja Pokreta je promocija sporta i zdravog života. Pokret je nastao 2015. godine, a od ove godine djevojčice i u Banjaluci

“Moja ideja je da dok god je moje ime tu vezano za ovaj Pokret, košarka bude uvijek besplatna za djevojčice. Roditelji misle da neće uvijek biti tako. Ovim putem obećavam da dok god Pokret nosi moje ime treninzi će uvijek biti besplatni. Želimo da sport vratimo svima. Da svaka djevojčica može da se bavi sportom. Želja je da imamo još mnogo osvajača medalja. Ali prije svega želimo dobro, normalno i zdravo društvo. Želimo da damo značaj i amaterskom sportu“, rekla je Maljkovićeva.

Ona je istakla da ljudi u Banjaluci nisu svjesni šta imaju, te da joj puno znači što se treninzi sada održavaju i u gradu na Vrbasu.

“Banjaluka ima nešto posebno i toga moramo da budemo svjesni. To niko nema, a tu mislim i na ostale gradove u Srbiji. Ovo je izuzetno jak tim stručnjaka. Jedna šampionka drži trening djeci. Ovakva prilika se ne pruža nigdje. Zato ne postoji dilema zašto smo u Republici Srpskoj i još manja dilema zašto Banjaluka. Srce mi je puno. Koliko mi ovo znači vidjećete koliko ću puta doći“.

Vladimir Jovanović pred Borac: Opasni su na domaćem terenu, ali imamo svoje kvalitete

Reprezentativka Srbije Saša Čađo kaže kako joj je veliko zadovoljstvo što može da podrži ovaj pokret.

“Sve mi reprezentativke Srbije smo ambasadori ovog Pokreta već godinama. Pokret se širi i došao je do Banjaluke. Dok sam tu trudiću se i uvijek ću pozivati roditelje da dovedu djevojčice na slobodne termine koji su trenutno u Branko Radičević školi u Starčevici.

Trening vode stručne osobe koje su bile profesionalne košarkašice. Ono što mi je posebno drago zadovoljstvo i sreća djece ne može da se opiše. Djeca izlaze sa osmjehom i rado se vraćaju. Sada je do nas da zavole sport”, kazala je Čađo.

Uz Sašu Čađo i Jadranka Ćosić Trkulja, Slađana Golić, Aleksandra Mušić, Mirjana Čovičković Jovanović, Lara Mandić i Milica Deura će raditi ili već rade sa djecom.

“Ovaj projekat je davno zamišljen i čekao se trenutak da bude ovdje realizivan. Ponosna sam na sve moje djevojke koje su bez pogovora ušle u realizaciju ove priče. Saša je istog trenutka prihvatila da radi sa nama treninge. Imamo puno dobrih sportiskta i treba da svoja znanja prenosimo dalje“, rekala je Jadranka Ćosić Trkulja.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author