Lončar: Pojačanje ako se ukaže prilika

Sportski direktor KK Partizan Nikola Lončar obratio se javnosti.

“KK Partizan NIS veruje u tim, stručni štab i ostvarenje ciljeva kako u tekućoj sezoni, tako i u godinama koje slede. U tekućoj sezoni, šanse za plasman u plej-of ABA lige nisu izgubljene i Partizan ima obavezu da se za plej-of bori i izbori. Na drugom frontu, u sredu počinjemo Top 16 fazu Evrokupa, sa ambicijom da prođemo u četvrtfinale kontinentalnog takmičenja.

Stručni štab i ja kao sportski direktor, aktivno pratimo stanje na tržištu sa željom da postojeći tim koji u velikoj meri ima kontinuitet igranja zajedno, dodano pojačamo. Nakon odlazaka Angole, Gordića i Stefana Jankovića, pojačali smo sastav na poziciji jedan dolaskom Perkinsa, dok je u ovom trenutku donesena odluka da se tim ne pojačava igračem koji pokriva poziciju četiri. Želja sportskog sektora nije da se igrač dovodi po svaku cenu kako bi popunio broj, već isključivo ukoliko može da postojieći tim unapredi i donese mu ono što u ovom trenutku nema. Zbog toga, ostavljamo mogućnost da se u nastavku sezone ipak pojačamo, ukoliko se na tržištu pojavi adekvatan igrač. Ukoliko to ne bude slučaj, razmotrićemo mogućnost da novac uložimo u neke mlađe igrače koji bi kroz nekoliko sezona mogli da postanu nosioci igre Partizana.

Sredstva za dovođenje još jednog igrača su obezbeđena od strane uprave kluba, dok se obaveze prema postojećem sastavu izmiruju blagovremeno.

Igrači koji čine tim Partizana poseduju kvalitet za mnogo veće rezultate od trenutnih i uvereni smo da će ih uz maksimalno angažovanje i posvećenost svojim obavezama ostvariti. Nalazimo se u delikatnom trenutku, ali čvrsto verujemo u svoj izbor i pozitivne rezultate u utakmicama koje slede.

Nikola Lončar

sportski direktor

KK Partizan NIS

About The Author