Litvanija nema igrača za pripreme

Bizarna situacija u Litvaniji.

Jedina zemlja u Evropi u kojoj je košarka napopularniji sport – Litvanija susreće se sa neobičnim problemom pred kvalifikacione mečeve za Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske i Holandije.

Naime selektor Dainius Adomaitis za 30. avgust je zakazao početak priprema, ali klubovi ne puštaju igrače, tako da na početku nema potreban broj igrača. Odlučio je da pripreme pomjeri za šesti septembar, a prijateljski meč sa Finskom, koji je bio planiran za peti septembar, otkaže.

“Neki klubovi govore igračima da su slobodni da igraju za reprezentaciju, ali im preporučuju da to ipak ne rade. Reprezentacija je uvijek imala centralnu poziciju u našem košarkaškom sistemu, bila je najveća čast za svakog igrača. Pitam se šta su prioriteti u današnje vrijeme.Ni ja nisam ljubitelj novog sistema kvalifikacija, ali tražim više podrške od klubova, trenera i direktora. Većina igrača želi da igra za reprezentaciju, ali klubovi im jasno stavljaju do znanja da im se to ne dopada”, rekao je Adomaitis.

Adomaitisu su otkazali i NBA igrači Sabonis i Valančijunas.

Na spisku Litvanije su:

Plejmejkeri i bekovi: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičijus, Mindaugas Girdziunas, Marius Grigonis, Renaldas Seibutis, Adas Juskevičijus
Krila i krilni centri: Edgaras Ulanovas, Rokas Giedraitis, Mindaugas Kuzminskas, Arnoldas Kulboka, Edgaras Zelionis
Centri: Arturas Gudaitis, Evaldas Kairis, Martinas Ehodas

foto:news basket beafrika

About The Author

Možda ste propustili