Lesor: Istina je da nisam napao već reagovao

Lesor

foto.aba league/Dragana Stjepanović

Matijas Lesor govorio i incidentu na kraju meča protiv Crvene zvezde u 21. kolu ABA lige.

Partizan se vratio iz ponora i nadoknadio 20 poena zaostatka u duelu sa Crvenom zvezdom. Najbolji pojedinac meča bio je centar crno bijelih Matijas Lesor, koji je izabran i za najkorisnijeg igrača kola u ABA ligi. Ipak incident na kraju meča kada je udario Filipa Petruševa, u većem dijelu medija je stavljen u prvi plan, a ne igra Partizana i velika pobjeda.

“Prvo, želim da se izvinim navijačima i ljudima koji nas podržavaju, i onima koji vole isport. Kao i navijačima koji su mi iskazali su mi nevjerovatnu ljubav i poštovanje, takođe mojim saigračima, stručnom štabu i cijeloj organizaciji što sam onako reagovao. Zbog prezentovanja sebe i ovog kluba u lošem svijetlu. Kao sportisti moramo da se držimo visokih standarda, i moramo uvijek da se ponašamo primereno u svakoj situaciji.

Međutim, htio bih da naglasim: prvi put u devet godina profesionalnog bavljenja košarkom sam akter ovakvog incidenta, za razliku od drugog protagoniste koji ima istoriju učešća u ovakvim situacijama i haosu. Osjetio sam potrebu da zaštitim sebe i moje dostojanstvo nakon brojnih provokacija i nakon što me je dotični u četvrtoj četvrtini udario. Ne toliko jako, ali dovoljno da mi izbije vazduh“, rekao je Lesor za Mozzartsport.

Kako ističe, način na koji je reagovao je pogrešan i ne želi uopšte da opravda svoj postupak:

“Da su to bile samo riječi, ne bih uopšte reagovao. I ostavio bih to na čistoj košarkaškoj borbi, ne bih izgubio pribranost, kao što jesam. Ovo nije izgovor, ali vjerujem da naši navijači i navijači uopšte, koji su gledali jučerašnju utakmicu, trebalo bi da znaju šta se desilo.

Istina je da nisam napao, već reagovao. Nažalost, na način koji je pogrešan, na način koji ne bi trebalo da se desi na košarkaškom terenu. Trebalo je samo da uživam u velikoj pobjedi sa mojim saigračima i navijačima.”

About The Author