Leotar je pobjednik Kupa Republike Srpske: U sjajnom finalu bolji od Borca

Leotaru Kup Srpske.
Leotar

foto: KK Leotar

Leotar je treći put u istoriji osvojio Kup Republike Srpske. U finalu odigranom u Trebinju bili su bolji od branioca trofeja banjalučkog Borca 79:70.

Leotar je odlično počeo utakmicu, sa snažnom odbranom i košarkaši Borca su teško dolazili do poena. Na drugoj strani raspoloženi su bili Vasilije Milović i Dejan Šakotić i domaćin je veoma rano poveo sa 9:2, a najveća prednostu, koju su imali u prvoj četvrtini bila je 22:10. Borac je do kraja uspio sa smanji na 22:13.

Početkom druge četvrtine Borac je uspio da serijom 8:0 dođe na 22:18. Onda je uslijedila kanonada domaćih, koji su pogodili četiri trojke i došli do najveće prednosti 36:21. Potom Vuk Bošković postiže dvije trojke za Borac za pet sekundi i gosti smanjuju na 36:27 i trener domaćih zove tajm-aut.

Do kraja poluvremena Leotar je došao i do pete trojke u drugoj četvrtini i pri rezultatu 41:33 se otišlo na poluvrijeme.

Borac je u drugom poluvremenu gubio sa 10 razlike, a onda je Teodor Simić postigao dvije trojke, Džerod Vest ubacio za dva i smanjili su na 52:50. Uspio je Leotar da odgovori i opet su došli do svoje igre i do prednosti 61:52. Pred posljednju četvrtinu bilo je 63:59 nakon što je Boris Dragojević pogodio trojku za Borac na isteku treće četvrtine.

Velika borba i u posljednjoj dionici i Borac prilazi na 68:64. Onda mini serija domaćih 7:0 za 73:64 i Leotar je sve bliže trofeju. Borac nije imao snage za preokret i nastalo je veliko slavlje u Trebinju.

Dejan Šakotić sa 25 poena vodio je svoj tim do pobjede, Vasilije Milović je ubacio 14, a Stefan Krstajić 15. Na drugoj strani Vuk Bošković 18, Džerod Vest 14 poena.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author