Kukić: Borac i Šćekić uradili sjajan posao

Zoran Kukić jedan je od sinonima najboljih godiina banjalučkog Borca.

Trenutno je u Kelnu gdje je završio karijeru. I dalje je u košarci, radi u BDA agenciji. Javio se iz Njemačke i prokomentarisao trenutnu situaciju.

“Što se tiče pandemije, mogu da kažem u odnosu na druge države u Njemačkoj ima 55 hiljada zaraženih, ali smrtnost nije kao u Španiji i Italiji. Mogu da kažem da je vlada na vrijeme reagovala. Napravila određene restrikcije. Još uvijek funkcionišemo dosta normalno. Imamo pravo izlaska vani. Dosta toga je zatvoreno. Imamo mogućnost da izađemo i možemo da odemo u parkove. Preporuka je da ne budemo u grupama više od dva- tri čovjeka. Nijemci su imače disciplinovani i može se primjetiti da se oni toga pridržavaju. Ako možemo da kažemo relativno je normalno”, rekao je Kukić.

I u Njemačkoj kao i većini zemalja sport je stao.

Sport je zaustavljen na neodređeno vrijeme. Druga liga je završena, uzeli su parametre da prve dvije ekipe koje su bile na tabeli naredne sezone mogu igrati Bundesligu.Š to se tiče Bundeslige, do 30. aprila je sve suspendovano. Onda će se razgovarati o daljnjim koracima. Mnogo je paramatera. To su odnosu klubova i sponzora. Potajni je strah da će sponzori tražiti povratak novca. Tako da nijedna ni druga strana nisu odlučili šta dalje. Svi se nadaju pošto su odgođene Olimpijske igre da će mečevi moći biti odigrani u maju i junu tako da u razgovoru sa ljudma koji vode klubove, oni se nadaju da će da završe sezone. Jedan od prijedloga je da se samo igra plej of, prvih osam klubova. To su još prijedlozi ili spekuacije. Veliki su gubici posebno u fudbalu. Hokej koji je veoma popularan je završio bez plej ofa. Oni su proglasili odmah prvaka. Mi sportski radnici se nadamo boljim vremenima što se tiče sporta i uopšte”.

U BiH i Republici Srpskoj se završili šampionat. Kukićev bivši klub Borac naredne sezone igraće ligu BiH.

“U opisu posla mi je da pratim dešavanja širom evrope. Ipak je Borac moj klub ajde da kažem. Posebno tu je i moj dragi prijatelj Marko Šćekić, koji je uradio dobar posao sa tim mladim timom. Posebno pošto su i prošle sezone imali šansu. Bio sam na tim utakmicama protiv Leotara. Mislim da su zaslužili pošto su imali samo jedan poraz. To je zasluženo i nadam se da će imati priliku da pokažu svoj talenat i kvalitet u narednoj sezoni. Banjaluka zaslužuje da ima jedan klub u Ligi BiH i mislim da su na putu povratka gdje treba da budu. Želim im sreću svakako”.

foto:basketball-foto.de