Krajišnik: Borbeno do Australije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ulazi u završnu fazu priprema za kvalifikacioni turnir za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo.

Srpski tim biće u grupi sa Korejom, Australijom i Brazilom, a plasman na šampionat iz grupe obezbijediće dva najbolje rangirana tima uz domaćina Australiju, koji se već automatski plasirao.

Izabranice selektorke Marine Maljković očekuju tri duela u novobeogradskoj hali “Ranko Žeravica”, sa timovima koji će imati veliki motiv i želju da ostvare plasman među 12 najboljih reprezentacija svijeta.

Pred nama je veliki izazov, s obzirom da nemamo previše vremena za pripremu. Znamo da je ulog veliki i svjesne smo koliko bi bilo bitno da se kvalifikujemo. Za protivnike ćemo imati tri tima koji imaju potpuno različite košarkaške filozofije. Koreju smo dobile nedavno na Olimpijskim igrama u utakmici koja je bila fizički veoma zahtjevna. Korejke dobro trče, šutiraju i igraju košarku specifičnu za azijske ekipe. Australija, iako se već kvalifikovala, stigla je u veoma dobrom sastavu. Pokrivene su na svim pozicijama, a znaju da igraju timski. Brazil najmanje poznajemo, jer igračice uglavnom ne igraju u Evropi. Fizički su spremne, imaju dosta snage, dobro trče i dobro skaču. Naš odgovor na sve to, kao i uvijek, treba da bude naša borbenost, požrtvovanje i karakter uz maksimalno ozbiljan pristup svakom meču“,istakla je kapitenka Srbije Tina Krajišnik.

Srbija turnir u Hali sportova „Ranko Žeravica” otvara u četvrtak u 21 sat protiv Koreje, dok će za vikend u istom terminu na programu biti dueli protiv Australije i Brazila. Dvije prvoplasirane ekipe uz Australiju će obezbijediti plasman na Svjetsko prvenstvo.

U Beogradu se igraju i mečevi grupe u kojoj su Francuska, Kina, Mali i Nigerija. Preostala dva turnira igraju se u Osaki i Vašingtonu.

foto.fiba