Marinković “precrtan”. Ključni meč protiv Njemačke

Srbiju očekuju mečevi sa Njemačkom i Austrijom.

Nacionalni tim Srbije danas kreće put Frankfurta, gdje će u petak odigrati meč trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Nemačke.

U ekipi neće biti povrijeđenog Stefana Jovića, kao ni Vanje Marinkovića, koji je otpao sa spiska.

“Od 15 momaka koji su završili ova dva dana treninga, sa nama neće ići Vanja Marinković. S druge strane, zbog odsustva Jovića i neke male predostrožnosti, na poziciji jedan moram da imam dva ili tri igrača. Odluku kojih 12 će igrati sutra ću donijeti kasnije tokom dana. Vidjećemo da li će Lešić, Avramović ili Radanov biti u sastavu zbog atipičnosti na poziciji krila u igri Njemačke, gdje imaju Robina Bencinga, što će meni biti smjernica kako da napravimo odluku, Oni jako mnogo igraju sa igračima na krilima i leđima ka košu. To su neke taktičke ideje koje mogu da nas vode ka pobjedama”, rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Utakmica protiv Njemačke za njegov tim najvažnija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Očekuje nas duel sa selekcijom koja posjeduje izuzetan kvalitet. Imaju sjajan ambijent i igraju s dosta entuzijazma i novim trenerom. Odigrali su dvije jako dobre utakmice i pobijedili. Meč će se igrati u Frankfurtu, pred 12.000 gledalaca, jer je cijela arena rasprodata i siguran sam da će biti i naših navijača”.

Selektor je dodao da su se novi igrači Stevan Jelovac i Ognjen Jaramaz dobro uklopili.

“Jako je teško dati ocjenu u ovom trenutku, ali njihov entuzijazam i želja su prisutni i silno su motivisani. Na svima nama, ali i vama je da ih što prije uvedemo u sistem i da se u ekipi osjećaju kao starosjedioci. Sigurno da je to zadatak za starije igrače, za koje mislim da će ih najbolje uvesti u sistem”.

Prenos obe utakmice Srbije u drugom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine biće na RTS.

foto:kss.rs

About The Author

Možda ste propustili