Košarkašice BiH idu na Svjetsko prvenstvo

Košarkašice BiH ipak idu na Svjetsko prvenstvo u Australiju.

Vapaji za pomoć iz KS BiH su urodili plodom. Novac je pronađen, a kako ej saopšteno iz KS Bih u Australiju putuju na zahvaljujući Vladi KS i ministru Avdiću.

“Odlazak ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u Australiju, kao što je ranije saopšteno, donedavno je bio pod velikim upitnikom. Ovim putem obavještavamo javnost da je rješenje pronađeno i naše Zmajice će otići na SP, uz veliku pomoć Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta KS te ministra Samira Avdića.

Ovim putem Košarkaški savez BiH izražava veliku zahvalnost Vladi KS na izdvojenim sredstvima, kao i Samiru Avdiću, na čiju inicijativu je pokrenuto rješavanja problema koji je prijetio da se pretvori u istinsku katastrofu bh. sporta i sramotu kompletne države.

Iskreno se nadamo da će ostale državne, entitetske i lokalne instutucije, koje se finansiraju novcem građana Bosne i Hercegovine, slijediti ovaj svijetli primjer i pomagati svim vrhunskim sportistima naše zemlje, uključujući i mušku košarkašku reprezentaciju BiH, koju očekuje nastup na Eurobasketu narednog mjeseca” piše u saopštenju KS BiH.

foto.fiba.