Košarkaš Igokee Dalibor Ilić najbolji sportista REPUBLIKE SRPSKE, Bajić trener

Višegrađanin Dalibor ilić, košarkaš Igokee najbolji je sportista Republike Srpske u tradicionalnom 66. izboru “Glasa Srpske”.

Sedmočlani žiri, kojim je predsjedavao proslavljeni vaterpolista Dejan Savić, dao je prednost Iliću u odnosu na ostale kandidate strukovnih saveza pa je odluka o najboljem donesena jednoglasno.

“Ipak je treća sreća. Do sada sam bio drugi i sedmi na Izboru deset najboljih sportista, a sada mi je pripala čast da budem najbolji. Biti najbolji sportista u svom sportu je veliko priznanje, a biti najbolji sportista Republike Srpske velika je privilegija. Kao i uvijek potajno sam se nadao da će baš mene izabrati i sada se to ostvarilo, tako da sam presrećan kao poslije neke velike pobjede svog tima. Hvala mojim trenerima i saigračima bez kojih ne bih stigao do ovoga. Hvala žiriju koji me izabrao, hvala “Glasu Srpske” na novoj odličnoj organizaciji ove manifestacije i vjerujem da ćemo iduće godine ponovo svi zajedno biti u Banskom dvoru”, istakao je Ilić.

On je postao tek četvrti košarkaš u istoriji Izbora deset najboljih koji je ponio titulu najboljeg, a prije njega priznanje je pripalo Zoranu Kukiću, Nemanji Gordiću i Filipu Adamoviću, a kod košarkašica Slađani Golić i Mersadi Bećirspahić.

Najbolji trener Republike Srpske u 2020. godini u izboru “Glasa Srpske” je trener Igokee Dragan Bajić. Ovo je Bajiću drugi put da je osvojio ovo priznanje, pošto je prethodno najbolji bio 2016. godine

foto:glassrpske