Kokoškov odredio spisak kandidata za Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu

Muška seniorska reprezentacija Srbije će od 29. juna do 4. jula igrati na FIBA Olimpijskom kvalifikacionom turniru, gdje će se boriti za prvo mjesto i odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Turnir se održava u Beogradu, u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a osim Srbije učešće će uzeti nacionalni timovi Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske Republike.

„Orlovi“ će se takmičiti u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u grupi B. Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, koje je na programu 3. jula. Finalna bitka za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju biće održana dan kasnije.

Selektor Srbije, Igor Kokoškov je odredio spisak kandidata za nacionalni tim i na njemu se nalaze sljedeći igrači: Miloš Teodosić, Stefan Jović,Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Branko Lazić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Dalibor Ilić, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Alen Smailagić, Marko Gudurić, Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski, Vanja Marinković, Nemanja Nedović

Prvo okupljanje reprezentativaca zakazano je za 12. jun u Beogradu. U sklopu priprema, planirano je učešće na „Akropolis kupu“ u Atini i jedan pripremni meč u Beogradu, koji će se igrati nekoliko dana prije početka kvalifikacionog turnira.

foto:FIBA