Pet novajlija na pripremama Partizana

Košarkaši Partizana počeli pripreme za novu sezonu.

Trener Partizana Nenad Čanak okupio je igrače u hali Korn produkt u Šumicama i tako su zvanično počele pripreme Partizana za narednu sezonu.

Na prvi trening pojavili su se: Novica Veličković, Vanja Marinković, Rade Zagorac, Bondža Si, Strahinja Gavrilović, Aleksandar Aranitović, Tadija Tadić, Đorđe Pažin, Nikola Tanasković, Dušan Tanasković, Markus Aleksej Nikolić, Amar Gegić, Markus Pejdž i Džok Lendejl. Marko Pecarski dobio je produženi odmor.

“Svi znamo ambicije Partizana, ekipa je napravljena da bude konkurentna za trofeje u svim takmičenjima i tako mora da bude. Imamo dovoljno vremena do početka zvaničih utakmica da odradimo to što smatramo da treba. Klub je naporno radio da bi omogućio da 90 odsto ekipe bude već na prvom treningu. Odlučili smo se za ove igrače koje smo doveli, nadam se da će oni opravdati naša očekivanja”, izjavio je Čanak.

Australijanac Dok Lendejl prije dva dana je stigao u Beograd.

Nisam imao mnogo vremena da upoznam ekipu, ali zasad sve djeluje u redu. Imaću vremena da se uklopim. Partizan je sjajna prilika za mene, klub ima pobjednički mentalitet i „lude“ navijače. Čuo sam da su najbolji na svijetu„Znam koliko Partizan ima dobar program za razvoj mladih igrača. Dovoljno mi je da vidim Najdžela Vilijamsa Gosa iz prošle sezone ili kako je ovde prošao moj zemljak Aleks Marić. Za početak je potrebno da se dobro spremimo, gledaćemo da pobeđujemo svaku utakmicu“, rekao je Lendejl.

Slično razmišlja i američki plejmeker Markus Pejdž.

Izuzetno sam uzbuđen što sam u Partizanu. Vjerujem da nas čeka dobra sezona, da ćemo biti konkurentni u svim takmičenajima. I dalje učim o klubu, ali mi je poznato da je izbacio mnogo NBA igrača, čuo sam kakve navijače ima i kakav je rivalitet sa Crvenom zvezdom. Obzirom da sam igrao za jedan od najvećih koledža u Americi, vjerujem da ću se snaći. Tamo sam bio u sličnoj situaciji, uvijek su se očekivale pobjede, tako da mi to neće predstavljati problem“, rekao je  Markus Pejdž.

Igrači Partizana će u Beogradu raditi do početka septembra kada odlaze na turneju po Španiji.

foto:Emilija Jovanović/KK Partizan

About The Author

Možda ste propustili