Čanak: pamtiću do kraja života

Izjava trenera KK Partizan poslije osvojenog Kupa.

Nenad Čanak je i prošle sezone u finalu vodio Partizan protiv Crvene zvezde. Tada kao pomoćnik Aleksandra Džikića,koji se otrovao kao i pola ekipe. Tada su poraženi od Crvene zvede.

Naredne godine Čanak je kao prvi trener došao do trofeja.

U prvom poluvremenu je bila nerealna razlika. Znali smo da će Zvezda da se vrati. Odbili smo njihova dva napada i meč priveli kraju. Manje je bitno to koliko je za mene lično trofej važan. Odlično smo otvorili utakmicu. Ekipa je maksimalno motivisana. Nije bilo realno da utakmica do samog kraja ide kao što je išla u prvom poluvremenu. Imali smo dva krizna perioda. Tu je Zvezda pokazala kvalitet. Izuzetno sam ponosan na igrače što su odgovorili na način na koji su odgovorili. Do sada to nije bio slučaj. Sasvim zasluženo smo došli do trofeja“, rekao je Čanak.

“Ja sam jos trener početnik. Ovo je izuzetan podstrek za dalje, da nastavim da se usavršavam. Ne znam kako će moja dalja karijera ići, ali znam da ću ovaj dan pamtiti do kraja života. Što se tiče Niša, ja znam da je to crno-bijeli grad. Tri puta sam gubio utakmice u tom gradu. Ne mogu i četvrti”, rekao je trener Partizana.

foto:kosarka24.ba

 

 

About The Author

Možda ste propustili