KK Bratunac: Od ispadanja do borbe za titulu

Košarkaški klub Bratunac prošao put od ispadanja do borbe za titulu šampiona.

Ekipa Bratunca  vodi u finalnoj seriji šampionata Republike Srpske sa 2:1 protiv Borca i samo ih pobjeda dijeli od titule šampiona i plasmana u Premijer ligu BIH.

A malo je nedostajalo da ove sezone Bratunac igra Drugu ligu. Naime, na kraju sezone 2016/17. ekipa je ispala iz prvenstva Republike Srpske i samo spletom okolnosti, odnosno odustajanja Hea iz Bileće zbog finansijskih problema ostali su u elitnom društvu piše portal srpskainfo.com

“Odustajanjem Hea dobili smo šansu da i ove sezone igramo Prvu ligu Republike Srpske. To ispadanje je „otrijeznilo“ sve u klubu. Jednostavno, željeli smo da opravdamo šansu koju smo dobili. Klub je konsolidovan, odrađen je dobar prelazni rok i sve to je donijelo rezultat. Uspjeli smo da povećamo broj mališana u našoj školi košarke, da povećamo interes za naš sport i sad u gradu pred četvrti meč vlada velika euforija. Mislim da smo opravdali potez KS RS da nas ostavi u ligi”, ističe Nedeljko Jokanović, sekretar kluba.

U plej-of su ušli sa četvrte pozicije, ali ni to nije bila prepreka da dođu na korak od titule. Prvo su u polufinalu savladali Leotar sa 2:1 i nanijeli prvi poraz rivalu u Trebinju, da bi u finalu napravili brejk u Banjaluci protiv Borca.

“Nakon loših rezultata prošle sezone napravili smo dobar skauting, doveli prave momke, i to se vidi. Imamo iskusnu petorku, a mi smo se sa svoje strane potrudili da obezbijedimo sve uslove. Mislim da smo jedan od rijetkih klubova koji nema dugovanja ni prema igračima, ni prema savezu. Znamo koliko imamo i možemo i toliko trošimo. Moram napomenuti da imamo veliku pomoć opštine i načelnika Nedeljka Mlađenovića u izvršavanju svojih obaveza”, dodao je Jokanović

Iako su na korak od cilja trenutno ne razmišljaju o Premijer ligi, već samo o četvrtoj utakmici, koja je na programu sutra. Euforija u malom gradu je velika; košarka je tema broj 1. Interesovanje je veliko u čitavom regionu.

“Zaista je sjajno interesovanje i svi žele da gledaju četvrti meč. Kao i mnogo puta dosad, potrudićemo se da budemo dobri domaćini. Trenutno smo svi u klubu skoncentrisani samo na ovaj meč i da osvojimo titulu. Neće biti lako ali ako uspijemo onda ćemo da razmišljamo o Premijer ligi i svemu. Trenutno mislimo samo o narednom duelu”, rekao je na kraju Jokanović.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili