Kako da pregovarate sa nekim ko to ne želi?

Horhe Garbahosa o saradnji sa Evroligom.

Predsjednik Košarkaške federacije Španije Horhe Garbahosa izjavio je kako Evroliga ne želi da sarađuje oko pomjeranja Fajnal fora naredne sezone.

Problem je što je naredne sezone Fajnal for planiran od 21. do 24. maja, što se poklapa sa završnicama nacionalnih šampionata u gotovo svim zemljama u Evropi, dok kvalifikacije za OI počinju 24. juna i traju do 31. jula.

Kalendar takmičenja Evrolige i raspored odigravanja mečeva nacionalnih timova uoči Olimpijskih igara 2020. godine su u sukobu, a Garbahosa smatra da rješenje postoji samo ukoliko dvije strane žele da razgovaraju.

Svako mora malo da popusti, zarad opšteg dobra. FIBA je svoj korak već napravila odlažući početak kvlaifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine za nekoliko dana, ali pregovaranje sa nekim ko to ne želi je zaista nemoguće”, rekao je Garbahosa.

Fajnal for je planiran za nedjelju dana kasnije nego prethodnih sezona.

“Postoji prostor u kalendaru, koji bi mogao da se iskoristi. Ako lijepo sjednete, sa papirom i olovkom u ruci, napravite proračune, rješenja sama dolaze. Nimalo mi se ne dopada to što je Evroliga pomjerila termine igranja Fajnal-fora, usred igranja završnice domaćeg prvenstva”, zaključio je Garbahosa.

foto:marca.com

About The Author

Možda ste propustili