Cilj je EL, ali nismo aplicirali

Među ljubiteljima košarke u Evropi i regionu kruži jedno jako bitno pitanje. Ko će biti posljednji učesnik Evrolige? Ko će dobiti jedinu preostalu specijalnu pozivnicu?

Naravno u igri za mjesto u elitnom društvu su i ekipe iz regiona, a spominju se Partizan, Budućnost i novoformirana Cedevita Olimpija. Kakve su ambicije i očekivanja tima koji će imati sjedište i Ljubljani, pitali smo direktora Cedevite Davora Užbineca i ostali pomalo zatečeni odgovorom:

„Mi nismo ni aplicirali za specijalnu pozivnicu Evrolige iako vidim da se takva informacija pojavila u medijima. Da li je moguće da nas pozovu, a nismo ni konkurisali za mjesto u elitnom društvu? Teško je povjerovati u takav epilog, zar ne?“, rekao je za Sport Klub Davor Užbinec i nastavio:

„Nama je u narednom periodu priroritet da stabilizujemo novi projekat, da stavimo klub na zdrave noge, da stvorimo tim koji će imati šta da pokaže i kaže u ABA ligi i Evrokupa. Naravno da je naš krajnji cilj Evroliga, ali u ovom trenutku smatramo da to nije realno, zato nismo ni aplicirali za specijalnu pozivnicu“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati Užbinec je nastavio sa izlaganjem:

„Rekao sam da imamo velike ambicije u ABA ligi, pod uslovom da opstane. Regionalno takmičenje ima smisla jedino ako rivalitet ostane na nivou na kojem je bio tokom ligaškog dijela takmičenja i tokom polufinalnih serija. Finale i borbu za tron ne bih želio da komentarišem, a jasno je svima koji prate i vole sport, da su to stvari koje vode ka gašenju, a ne razvoju nekog takmičenja“.

„Ne znam odgovor na pomenuto pitanje. Da li je logično da to bude Cedevita Cibona, jeste. Da li smo pokušali da napravimo saradnju u tom pravcu, jesmo. Zašto nije bilo interesa sa druge strane to zaista ne znam. Olimpija je sa zadovoljstvom prihvatila ideju i projekat koji smo pokrenuli i koji će u bliskoj budućnosti donijeti željene rezultate. Nadamo se i vjerujemo u to, a primarni cilj, odnosno cilj kojem težimo u bliskoj budućnosti je Cedevita Olimpija u Evroligi“, naglasio je Užbinec.

foto:Cedevita

About The Author

Možda ste propustili