Juniori Srbije počeli pripreme

Muška juniorska reprezentacija Srbije počela je danas pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se od 28. jula do 5. avgusta održati u letonskim gradovima Ventspilsu, Liepaji i Rigi.

Izabranici selektora Aleksandra Bućana boraviće na Zlatiboru, zatim slijedi selidba u Vrnjačku Banju, da bi finalni dio priprema bio obavljen u Vršcu. Mladi tim Srbije odigraće u ovom periodu sedam kontrolnih utakmica. Protiv selekcija Truske i Francuske igraće se u Srbiji, a zakazan je i dvomeč protiv Rusije u Moskvi.

“Imamo na raspolaganju pet nedelja da se što bolje spremimo za šampionat u Letoniji. Pred nama je dobar plan i program priprema, dovoljan broj treninga i kontrolnih utakmica. Na samom početku imamo kadrovskih problema, jer ne možemo da računamo na Balšu Koprivicu. Na prvoj prozivci takođe se neće pojaviti povrijeđeni Alen Smailagić, Marko Pecarski koji je na usavršavanju u Americi, opravdano odsutni Zoran Paunović, kao i Miloš Ćojbašić. Zato smo bili primorani da naknadno pozovemo na pripreme Aleksandra Šrajera, Veljka Radakovića i Tomu Vasiljevića”, istako je selektor Srbije Aleksandar Bućan.

Što se tiče planova i ambicija na Evropskom prvenstvu, selektor srpskih juniora je jasan:

“Momci su veoma motivisani da se dokažu i ostvare dobar rezultat. Ova generacija nije imala uspjeha na prethodnim šampionatima i silno želi da pokaže da je talentovana i da ima kvaliteta. Primarni cilj u ovom tenutku je da u Letoniji izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo, što znači da budemo među pet najboljih. Da li možemo više od toga, biće mnogo jasnije po završetku pripremnog perioda”, zaključio je selektor Bućan.

Na spisku se nalaze sledeći igrači: Pavle Kuzmanović, Altin Islamović, Luka Cerovina, Bogdan Nedeljković, Matija Jovanović (Mega Bemaks), Marko Pecarski, Bogdan Rutešić (Partizan NIS), Zoran Paunović, Arijan Lakić, Miloš Ćojbašić, Veljko Radaković (Crvena zvezda mts), Alen Smailagić (Beko), Lazar Grbović, Nemanja Kostić, Toma Vasiljević, (Dinamik), Aleksandar Šrajer (Petrovgrad, Zrenjanin) Dalibor Ilić (Igokea), Uroš Trifunović (Karšijaka, Turska), Filip Negovanović (Slavija, Sarajevo), Mihjalo Stojanov (SAD) i Filip Petrušev (SAD).

U Stručnom štabu selektora Aleksandra Bućana su pomoćni treneri Žarko Milaković, Bojan Salatić i Viktor Antić, kondicioni trener Miloš Cvetanović i fizioterapeut Aljoša Ljubičić.

foto:fiba

About The Author

Možda ste propustili