Juniori Igokee se prošetali do završnog turnira

Igokea, Sloboda i Spars na završnom turniru juniorskog šampionata BiH.

Juniori Igokee, koji su šampioni Republike Srpske i BiH, izborili su plasman na završni turnir prvenstva BiH. Na turniru, koji je održan u Sarajevu, zabilježili su ubjedljive pobjede protiv Zrinjskog i KK Koš.

Ekipa Darka Trkulje je Zrinjski pobijedila ubjedljivo 93:67. U tom meču blistao je Sergej Malešević, koji je dao 30 poena. Pratio ga je Nemanja Živković sa 20. Na drugoj strani Ivan Zlomislić je dao 27.

U drugom meču, koji je odlučivao o putniku na finalni turnir Igokea je pobijedila Koš 76:53. Nemanja Živković sa 19 ppoena predvodio je na ovom meču strijelce Igokee, dok je Sergej Malešević na vom susretu dao 14 poena, a Dragan Blesić 11. Bačvić sa devet poena najefikasniji u poraženom timu.

U Tuzli su učestvovali Sloboda, Borac i Široki. Na kraju je meč Sloboda – Borac odlučivao o putniku dalje. Tuzlaci su slavili 68:55 i sa dva trijumfa su izborili završni turnir.

Haris Dedajić sa 23 i Emir Čerkezović sa 21. postignutim poenom predvodili su Slobodu. Kod Borca najefikasniji je bio Andrej Đukić sa 15 poena.

Široki je zabilježio pobjedu protiv Borca, dok su Banjalučani doživjeli dva poraza.

I juniori Sparsa su do finala došli pošto su zabilježili pobjede protiv Ljubuškog 94:69 i protiv Slavije 116:64.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili