Jovanović: Zadar najveće iznenađenje

Jovanović

foto: aba league/Dragana Stjepanović

Igokea u premijernom meču 23. kola ABA lige gostuje Zadru.

Poslije dvije vezane pobjede lakše se diše u redovima Igokee. Sad slijedi gostovanje Zadru u kojem je Igokea do sada pet puta došla do pobjede.

“Zadar je po mom mišljenju najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, po sjajnim igrama i rezultatima. Pored svih problema koje su imali stvari na parketu zadržali su pod kontrolom. Igraju atipičnu, ali veoma modernu košarku sa dosta tranzicije, veoma su visoki i čvrsti. Posebno dobro igraju na domaćem terenu, mada su i u gostima prikazali sjajne partije.

Ono što je sigurno potrebna je koncentracija u igri svih 40 minuta prije svega u defanzivi. Ako budu ispunjeni ti zadaci mislim da će sve će biti lakše. Imamo kadrovskih problema pred meč, ali imamo i dvije utakmice koje smo odigrali solidno u kojima smo pobedili, tako da imamo dobro raspoloženje i atmosferu i nadam se dobroj igri”, rekao je trener Igoke Vladimir Jovanović.

Centar Nikola Marić vjeruje u pozitivan ishod.

“Gostujemo kod veoma nezgodne ekipe Zadra. Imali smo sedmicu da se pripremimo i vrlo dobro smo obavili treninge, kako u odbrani tako i u napadu. Vjerujem da ćemo to prenijeti na utakmicu, jer smo imali solidnu trenažnu sedmicu, tako da se nadam najboljem ishodu po našu ekipu”, rekao je Marić.

Utakmcia je na programu u petak od 18 časova.

About The Author