Jovan Đorđević Marinković: Dobro radimo i bićemo dobro plasirani

Lider ekipe Mladosti iz Mrkonjić Grada ove sezone je Jovan Đorđević Marinković.

Ekipa Mladosti iz Mrkonjić Grada u dosadašnjem dijelu šampionata BiH ima učinak od dvije pobjede i četiri poraza. U srijedu ih očekuje odloženi meč protiv trebinjskog Leotara.

“Moje mišljenje je da će biti jedna dobra, tvrda utakmica, da je Leotar ekipa koja po trenutnom rosteru svakako jedna od najjačih i najiskusnijih ekipa u ligi. Moramo da odgovorimo na njihovu agresivnu igru koja ih krasi”, počeo je priču za naš portal krilni košarkaš Mladosti.

Njegova ekipa je u prethodna dva kola proitiv skupljih ekipa Širokog i Borca dobro igrala sve do finiša kada se osjetio umor kod ekipe i činjenica da protivnici imaju širi roster.

“Što se tiče naše ekipe, pokazali smo da možemo da se nosimo sa najjačim ekipama u ligi iako smo igrali na strani. Jako dobro treniramo i nadam se da ćemo tu dobru igru sa treninga prenijeti i na utakmicu. I jednu i drugu utakmicu smo odigrali na dobrom nivou, ali mislim da u situacijama kada se utakmica lomila da smo brzopleto rješavali neke situacije, da nismo imali dovoljno strpljenja i iskustva i da na takvim utakmicama koncentracija mora da bude 40 minuta da bi se one dobile”.

Jovan je ove sezone stigao u Mladost. Prošlu sezonu proveo je u ekipi Kaknja i poznaje ligu. Odmah se u Mrkonjić Gradu nametnuo kao lider ekipe. Prvi je strijelac sa 17,8 poena u prosjeku, a bilježi i 4,7 skokova.

“Što se tiče mojih igara mislim da mi je puno lakše da igram ove godine, jer već poznajem ligu zato što sam bio u Kaknju prošle sezone, iako mislim da je ove godine liga jača. Ovde sam doveden da bih pomogao svojim iskustvom, ali situacija sa koronom nas je malo poremetila jer smo odigrali četiri utakmice na strani, a samo jednu kući i mislim da trenutna situacija na tabeli nije baš mjerodavna, ali sezona je duga i svakako mislim da smo ekipa koja ima veliki potencijal, koja dobro radi i mislim da ćemo biti dobro plasirani na tabeli na kraju sezone”, završio je Jovan Đorđević Marinković.

Jovan Đorđević Marinković rođen prije 27 godina u Kruševcu. Karijeru je počeo u Napretku za koji je igrao od 2011. do 2017. godine. Potom je ovaj momak koji je visok 200 centimetara prešao u slovačku Handlovu, da bi se naredne sezone vratio u Srbiju i potpisao najprije za Napredak iz Aleksinca pa za Vršac. Prošlu sezonu je počeo u ekipi Kaknja za koju je odigrao 17 utakmica uz prosjeke od 12,6 poena i 2,7 skokova.

foto:Miroslav Tanasković/MeridianSport