Josip Sesar: Janis u dva koraka pređe pet metara

Josip Sesar

foto: FIBA

Josip Sesar selektor Hrvatske govorio je nakon poraza od Grčke u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Hrvatska je krenula od pretkvalifikacija i stigla do finala kvalifikacionog turnira. Ipak Grčka je na domaćem terenu bila bolja 80:69 i ide u Pariz.

“Čestitam Grčkoj, želim im puno sreće na Olimpijskim igrama. Čestitam i mojoj ekipi na sjajnom turniru, ponosan sam na njih, mislim da smo bili dobri. Sada se okrećemo narednim kvalifikacijama u novembru. To je to“, rekao je Josip Sesar.

Janis Adetkumbo je bio na visini zadatka.

,,To je jedan ekstra-talentovan igrač. Sa dva koraka pređe pet metara. Pokušali smo da mu zatvorimo reket, ali on je jednostavno igrač najvišeg nivoa, jedan od najboljih igrača na svijetu. Lako je postizao poene. Nismo imali dovoljno sreće danas u odbrani njega.

On kad god dobije dva metra puta, on uđe i dobije bacanja. Nevjerovatan je, ogroman je, lako ulazi u igrača i dobija prekršaje. Mi nemamo takva tijela da to možemo zatvoriti. Na poziciji jedan i dva imaju tri, četiri igrača i tako im je na svakoj poziciji.

To je blagoslov, njihovu ekipu voditi je blagoslov, talenta neograničeno. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, dobar turnir, čestitam našoj ekipi na ponašanju, sjajno odigranom turniru i sada jedva čekam sledeće kvalifikacije.”

Josip Sesar smatra kako Grčka može daleko da dogura na predstojećim Olimpijskim igrama.

,,Ova ekipa Grčke može daleko da ode na Olimpijskim igrama. Ne volim da slavim poraze i budem zadovoljan, ali da smo pružili dobar otpor, jesmo, kao i da smo pokazali da smo na pravom putu.”

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author