Jošilo: Partizan je među četiri najbolje ekipe u Evropi

Jošilo

foto: Igokea mtel/Marija Vuruna

Marko Jošilo treću sezonu u nizu brani boje Igokee. Kapiten Aleksandrovčana govorio je za Basketball Sphere o sezoni svog kluba, ali i o narednim rivalu, Partizanu.

Sezona Igokee je dosta turbulentna. Početak je bio dobar, nakon toga je usledila serija poraza, da bi u poslednjih par utakmica ekipa Vladimira Jovanovića nanizala nekoliko pobeda.

”Sezona još nije gotova, ali je do sada bila izazovna. Imali smo uspona i padova ali ćemo rezultate sumirati na kraju sezone, kada se podvuče crta. Ispred nas je još utakmica koje želimo da pobijedimo.

Na našu dobru formu u poslednje vrijeme uticao je rad na treninzima i trud kako igrača, tako i trenera. Naravno, dosta je doprinijela i motivacija da pokažemo svima da i dalje znamo i možemo da igramo dobru košarku.”

Iskusni košarkaš i ove sezone jedan je od bitnijih igrača u ekipi iz Aleksandrovca.

”Što se tiče mojih igara, nikada sebe nisam isticao. Uvijek sam stavljao tim i rezultat ispred ličnog učinka. Ono što se uvijek pokazalo jeste to da kada ja igram u svom prepoznatljivom ritmu, cijela ekipa igra bolje i da je pobjede lakše ostvariti.”

Iako je u jednom trenutku imala deset vezanih poraza, Igokea i dalje ima šansu da se plasira u pley-of ABA lige.

”Igokea može izboriti plasman u plej-off. Ne zavisi sve od nas, ali dokle god ima nade za doigravanje, u nju treba vjerovati i boriti se za to.”

Naredni rival Igokee, biće trenutni lider ABA lige, ekipa Partizuana.

”To će biti utakmica u kojoj je Partizan apsolutni favorit. Da bi bili konkurentni, potrebno je da igramo sa što manje grešaka i da fizički ispariramo Partizanu. Naravno, i da oni imaju loš dan.

Ono što je naša prednost jeste to da motivacije neće faliti, a nisam siguran da će oni biti jednako motivisani protiv Igokee, kao što su kada igraju utakmice u Evroligi.”

Partizan je veoma blizu plasmana u top 8. Kapiten Igokee za kraj je iznio svoja očekiva od crno-bijelih do kraja Evrolige.

”Mišljenja sam da Partizan, ako izbori odgovarajućeg protivnika u top 8, da je blizu plasmana na završni turnir. Sa podrškom koju imaju sa tribina i način na koji igraju u posljednje vrijeme, sigurno jesu među četiri najbolja tima u Evrligi”, zaključio je Jošilo.

Igokea naredni meč igra u ponedeljak, kada će gostovati kod Partizana.

About The Author