Jošilo: Da pobijedimo timskom igrom

Jošilo

foto: Igokea mtel/Marija Vuruna

Košarkaše Igokee očekuje posljednji meč grupe faze FIBA Lige šampiona.

U Laktaše dolazi turski Bahčešehir. Obje ekipe su obezbijedile prolaz dalje u plej, samo se ne zna sa koje pozicije. Pobjednik će biti drugi i ide u borbi za narednu fazu na Ostende. Trećeplasirani tim je na Galatasaraj ili Hapoel Jerusalim.

“Bahčešehir je ekipa koja sigurno ima izuzetan individualni kvalitet, ali se nalazi u nešto lošijoj formi. I oni su imali problema sa povredama. Vraćaju im se sad Lengston Hol i Jaka Blažič, uz to su doveli nekoliko novih igrača, tako da su i jači u odnosu na prvi međusobni duel. Ali mi se ne predajemo. Nastojaćemo da nametnemo ritam koji nama odgovara i da ih pobijedimo timskom igrom. Sigurno je da će oni pokušati da iskoriste individualni kvalitet”, rekao je kapiten Igokee Marko Jošilo.

Njegov tim je prošle sezone igrao baraž za Top 16 protiv Ostendea.

“Imamo iskustvo iz prošle sezone da u baražu za TOP 16 nema laganih rivala. Osjetili smo to na svojoj koži iako je svakako nas poremetila korona u prošloj sezoni. Svi znamo kakve smo probleme imali. Već smo ostvarili plasman u baraž, a definitivno nije svejedno da li ćemo na kraju biti drugi ili treći u grupi. Prednost domaćeg parketa može da bude značajna i zbog toga je duel sa Bahčešehirom veoma važan da sebi olakšamo nastavak takmičenja. A ako i izgubimo nije kraj svijeta, imaćemo šansu za TOP 16 i dalje ali će put sigurno da bude teži”.

Za ovaj meč trener Dragan Bajić će moći da računa i na Kendrika Reja dok je van stroja Darko Talić.

“Rej i Kraford žele da igraju ovaj duel, iako su tek preležali bolest. Vidjećemo koliko će oni moći da nam pomognu. Svaki igrač nam je bitan, a oni su karakterni momoci koji žele na parket. Opet treba vidjeti koliko će biti spremni i koliko će moći da igraju nakon bolesti “, istakao je Jošilo.

Meč Igokea – Bahčešehir igraće se u srijedu od 20 časova.

About The Author