Jasmin Repeša preuzeo novi klub

Jasmin Repeša

foto: Budućnost VOLI

Jasmin Repeša imao novi klub u Italiji.

Hrvatski stručnjak je preuzeo ekipu Trapani Šarks. Riječ je o ekipi koja će naredne sezone debitovati u šampionatu Italije.

,,Mogao bih reći mnogo jednostavnih stvari, ali istina je da mi je bilo lako da prihvatim dolazak u Trapani nakon što sam razgovarao sa predsjednikom Antoninijem i osjetio entuzijazam koji prenosi svojom energijom. Jasno postavljeni ciljevi za prvu sezonu Trapani Šarksa u Seriji A su znak velike odlučnosti i dugoročne vizije”, rekao je Jasmin Repeša i dodao:

,,Spreman sam da započnem ovu avanturu i budem jedan od autora novih stranica koje ćemo pisati za grad Trapani. Jedva čekam da upoznam navijače koje sam vidio u velikom broju i na gostovanjima, što pokazuje koliko je ovaj klub sposoban da uključi sve.”

Repeša je najviše imao sjepha sa ekipom Fortituda iz Bolonje sa kojim je igrao finale Evrolge. Osim Fortituda, vodio rimsku Lotomatiku (2006. – 2008.), Beneton Treviso (2010. – 2011.), Milano (2015. – 2017.), Vareze (2020/2021). U talijanskom prvenstvu je osvojio dvije titule šampiona, 2005. sa Fortitudom i 2016. sa Milanom te dvaput bio pobjednikom italijanskog kupa.

Nekadašnji je trener Done, Cibone, Tofaša, Splita, Slaska, Unikahe, Budućnosti i Varezea. Kao selektor je vodio hrvatsku i bosanskohercegovačku reprezentaciju.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author