Igrali Bogdanović, Jokić i Bjelica

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović,Nikola Jokić i Nemanja Bajelica protekle noći odigrali su dobre partije u NBA ligi.

Atlanta je pobijedila Filadelfiju 98:96, a jedan od ključnih igrača u pobjedničkom timu bio je Bogdan Bogdanović, koji nije najbolje počeo meč. Do posljednje četvrtine imao je šut 1/13. Onda kada se lomio meč uzeo je stvari u svoje ruke. Najprije je pri vođstvu Filadelfije 90:88 pogodio za tri, da bi potom pogodio i bacanje nakon tehničke greške protivnika.
Bogdanović je meč je završio sa 15 poena uz uz pet skokova i dvije asistencije.
“U tom trenutku, na kraju, bilo je malo i lično. Pomislio sam, ne mogu da oborim negativan rekord večeras. To sam ponavljao sebi. Bilo je nekoliko šuteva koji su ušli i izašli, ali znam taj osjecćaj i tada morate samo da vjerujete. Sve su to bili dobri šutevi, nisam ih forsirao; rekao je Bogdanović.


Košarkaši Denvera izgubili su od Šarlota 115:107. Denveru nije pomogla ni nova odlična partija Nikole Jokića, koji je imao 29 poena, 21 skok, pet asistencija i jednu ukradenu loptu.
“Baš loš poraz. Imali smo utakmicu u svojim rukama… Ja sam se baš našutirao danas. Vodili smo 22 razlike i onda je cijela ekipa pala a oni su krenuli u dobru seriju…Ali eto, treba što prije da zaboravimo ovaj poraz i usredsredimo se na Kliperse koji nas čekaju”, rekao je Jokić.


Košarkaši Golden Stejta pobijedili su Memfis 113:104, uz novu sjajnu partiju Stefa Karija, koji je meč završio sa 46 poena. Nemanja Bjelica je meč završio sa devet poena, sedam skokova i dvije asistencije.

foto:atlanta hawks