Igrači u NBA imaju opciju da na dresovima nose poruke

U nastavku NBA sezone košarkaši će na dresu umjesto prezimena imati mogućnost da nose poruku za socijalnu ravnopravnost i pravdu.

U opticaju su poruke: Black Lives Matter (Crni životi su važni), Say Their Names (Reci njihova imena), Vote (Glasaj), I Can”t Breathe (Ne mogu da dišem), Justice (Pravda), Peace (Mir), Equality (Jednakost), Freedom (Sloboda), Enough (Dosta), Power to the People (Moć ljudima), Justice Now (Pravda sada), Say Her Name (Reci njeno ime), Si Se Puede (Da, ti možeš), Liberation (Oslobođenje), See Us (Vidite nas), Hear Us (Čujte nas), Respect Us (Poštujte nas), Love Us (Volite nas), Listen (Slušaj), Listen to Us (Slušajte nas), Stand Up (Usprotivi se), Ally (Saveznik), Anti-Racist (Antirasist), I Am A Man (Ja sam čovjek), Speak Up (Progovori), How Many More (Koliko još), Group Economics (Grupna ekonomija), Education Reform (Reforma obrazovanja) i Mentor.

Kako mediji prenose Nikola Jokić i Lebron Džejms su među onom grupom igrača, koji su iskoristili opciju da ne nosi nijednu poruku nego prezime kao i do sada. Mediji takođe pišu da će Boban Marjanović na dresu imati ćirilicom ispisano “equality”, kao podrška Afroamerikancima, a strancima u timu. Ova riječ će biti napisana na njihovom izvornom jeziku.

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica na leđima će imati slogan ravnopravnosti, samo još nije saopšteno šta će to biti.

foto:denver nuggets