Rakočević: Najbolji osjećaj je ….

Igor Rakočević za naš portal govorio o Bogdanu Bogdanoviću i Milošu Teodosiću,brzoj vožnji, dzijudzicuu, stripovima

Igor Rakočević trenutno obavlja funkciju potpredsjednika Košarkaškog saveza zaduženog sa mušku košarku.

Za portal kosarka24.ba prokomentarisao je neke aktuelne teme. Na početku dobre igre Bogdana Bogdanovića i Miloša Teodosića u prvoj sezoni u NBA ligi.

“Što se tiče Bogdana,on ima kvalitet da radi više stvari. Može da odigra odbranu, može da doda lijepo i da skoči.Dobro se snašao od samog starta i mislim da još kad malo kada sazrije što se tiče NBA llige da će biti i bolji”, kaže Rakočević o Bogdanoviću.

Za Teodosićev način igre i za asistencije koje “imaju oči” misli da je NBA idealna.

“Mislim da će njemu mnogo odgovarati stil igre u NBA. Mnogo je lakše proigrati igrača u NBA nego u Evropi jer je veći prostor, drugačija je odbrana.Mislim da će on ako bude imao minutažu imati puno asistencija”.

Rakočević 2002.godine iz Budućnosti otišao u NBA, gdje je proveo sezonu u Minesoti. Tada je mnogo teže bilo naročito bekovima iz Evrope da nađu svoje mjesto.

“Ja sam otišao sa 23 godine.Tada je bilo drugo vrijeme, pogotovo za igrače koji dolaze iz Evrope.Bilo je teško da se probije igrač naročito na poziciji beka i plejmekera.Sad je dosta lakše, ima dosta evropljana. U Americi su se navikli na evropske igrače, nije to sada više neko iznenađenje.Tako da ih ima mnogo. To je najveća razlika”, kaže Rakočević

Osim košarke Rakočević, koji je dva puta bio najbolji strijelac Evrolige, u dresovima Taukeramike i Efesa, obožava i borilačke vještine djijudzicu i MMA.

“U dzijudzitsu sam se čak takmičio prije tri godine u Makedoniji gdje sam osvojio zlato u plavim pojasevima.Prija mi to dosta da promjenim.Totalno druga dimenzija i sportska sfera u odnosu na košarku. Sličnost je u tome što uvijek želiš da pobjediš kao i sa košarkom, a što se tiče povreda ima ih. Treba se dosta paziti. Dosta se povređuju prsti i leđa, ali srećom nisam imao neke povrede”.

Hobi su mu i automobili i brza vožnja. Trenutno vozi sportski Nisan GTR, koji je jedan od najboljih u svojoj kategoriji.

“Ima gdje da se vozi. To je super sportski automobil,koji je prilagođen za svakodnevnu upotrebu i za tu cijenu koliko košta je i po performansama i udobnosti i prostoru i ekomomiji mnogo bolji od svakog ferarija ili poršea. Vozio sam ga najbrže 310 km/h na autoputu, prije jedno pet šest godina”, kaže ljubitelj ozbiljnih brzina.

foto:nissan.co.uk

Zanimalo nas je pošto je po vokaciji ipak košarkaš (bivši) koji je osjećaj bolji juriti 310 km/h ili zakucati preko igrača?

Bez puno dvoumljenja je odgovorio

“Zakucati preko nekoga je mnogo veće uzbuđenje nego voziti 310”, kao iz topa odgovara Rakočević,koji je pasionirani sakupljač stripova.

“Kolekcionar sam stripova i niko u Srbiji ne može da se poredi sa mnom. Imam sve “Dilan Dog” stripove koji su izašli u Srbiji i Hrvatskoj, te prvih 200 brojeva “Alana Forda”.

Igor Rakočević u karijeri je igrao za: Crvenu zvezdu, Budućnost, Minesotu, Pamesu, Real Madrid,Taukeramiku,Efes i Montepaski.

Sa reprezentacijom ima svjetsko zlato iz Indijanapolisa 2002., evropsko 2001. iz Turske. Igrao je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i Atini četiri godine kasnije.

foto:kosarka24.ba

 

About The Author