Igokea se bori za trofej FIBA Lige šampiona

igokea juniori

foto: Igokea mtel

Juniori Igokee boriće se u Bursi za trofej FIBA Lige šampiona.

FIBA Liga šampiona prvi pput dobiće i šampiona u Juniorskoj konkurenciji. Za trofej će se boriti i mladi košarkaši Igokee, a njihove starije kolege tri sezone u nizu su učesnici ovog takmičenja.

Na prvom turniru nastupiće deset timova iz osam država podijeljenih u dvije grupe. Po dvije najboljeplasirane ekipe iz svake grupe će u polufinale.

“Ovo je sjajna stvar. Čast je biti uključen u prvo izdanje Youth BCL-a budući da smo već igrali u BCL-u zadnje tri godine sa prvom ekipom. Mislim da će ovo biti proslava omladinske košarke. Ovo je jako važno za mlade igrače ali i za klubove u razvoju svojih igrača. Želimo doći i takmičiti se i vidjeti kako su druge ekipe jer ih ne poznajemo. Nadam se da ćemo samo dati sve od sebe i igrači su opušteni jer znam da mogu učiniti stvari“, rekao je direktor Igokee Vuk Radivojević.

Igokea je u grupi A, zajedno sa Nimburkom, Hapoelom Jerusalim, Ostendeom i Mursijom, dok grupu B čine Ritas Viljnus, Ludvigzburg, Tofaš, Bnei Herclija i Tenerife.

Tim Slobodana Kecmana će prvog dana takmičenja (11. april) odigrati dva meča u grupnoj fazi, a rivali su Ostende (11.15) i Mursija (20.15).

Drugog i trećeg dana će odigrati po jedan meč. Prvo će im u srijedu (12. april) protivnik biti Nimburk (15.45 časova), dok će sa Hapoelom Jerusalim snage u četvrtak (13. april) odmjeriti sa početkom u 11.15 časova.

Polufinalni mečevi igraju se 14. aprila, dok je finale dan kasnije.

About The Author