Igokea: Ponoviti poluvrijeme protiv Krke

Igokea u šestom kolu ABA lige dočekuje FMP.

Igokea sa novimm igračem Lavatijusom Vilijamsom napada FMP. Žele da dođu do uzastopne pobjede u Laktašima, nakon što su prošli petak pobijedili Krku.

“Predstoji nam jedna vrlo teška utakmica. Dobra mlada ekipa koju odlikuje velika energija. Imaju oko 10 skokova u napadu po utakmici i moramo da obratimo pažnju na nekoliko igrača, prije svega Apića koji može da igra i licem i leđima prema košu. Tu su Rebec i Jeremić, zatim Rid koji ima odličan skok u napadu a dobro šutira i za tri poena”, nahvalio je FMP Trajković.

Recept za pobjedu ima:

“Međutim, ukoliko ponovimo odbranu kao protiv Krke mislim da možemo da trijumfujemo u ovom meču”.

U Igokeu se vratio Džimi Gevin i biće od pomoći obzirom da Filip Adamović ima problema sa povredom.

“Njega smo otpisali jer je imao hroničnih zdravstvenih problema sa crijevima, odnosno Kronovom bolesti. Ipak, dobili smo potvrdu njegovog ljekara iz SAD da on sa tim problemom može da igra te da to ne utiče na njegovu igru, koncentraciju i fizičku spremu. Kad smo vidjeli da ostajemo bez pleja vratili smo ga jer nije otišao”,

Od Roberta Rikića se očekuje doprinos u igri pod košem na obe strane terena.

“U goste nam nam dolazi ekipa FMP-a koja je mlada, rastrčana igraju sa dosta energije ali mi igramo na domaćem parketu i sasvim sigurno ćemo ići na pobjedu. Moramo odgovoriti sa velikom željom i agresivnom odbranom i znamo da jedino tako možemo doći do trijumfa. Mi smo protiv Krke igrali timsku odbranu, u napadu je lopta išla brzo i takvu igru moramo pokušati ponoviti. Pobjeda protiv FMP-a za nas bi bila izuzetno bitna na psihološkom planu”, kaže Rikić.

Meč Igokea – FMP igraće se u petak od 20 časova.

foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili