Igokea ima “spektakularnog” centra

Centar sa iskustvom igranja Evrolige stigao u Igokeu i još čeka da prođe preglede.

Amerikanac Latavijus Vilijams novo je pojačanje Igokee. Riječ je u igraču koji pokriva pozicije pod košem. Ima 29 godina, a visok je 203 centimetra.

Prvi je igrač u istoriji “D” Lige koji je došao a da je preskočio koledž, dakle direktno iz srednje škole je potpisao za ekipu Tulsa. Riječ je o eksplozivnom snažnom igraču, koji često zakucava i dobro igra pikenrol.

Vilijams je 2010. godine na NBA draftu biran kao 48. pik druge runde drafta od strane Majamija, ali je odmah trejdovan u Oklahomu. Nije dobio ugovor i odlučio se za Evropu odnosno za Huventud i na kraju sezone je proglašen za najspektakularnijeg igrača. Sezonu je završio sa prosjekom 9,7 poena i 7,1 skok.

Pokušao je da se vrati u NBA u Oklahomu naredne sezone. Igrao je Ljetnu ligu, ali nije potpisao ugovor te je otišao u Dominikansku Republiku. Naredne sezone vratio se u Evropu u Njemački Brose sa kojim je potpisao dvomjesečni ugovor, a onda je prešao u španski Kahasol.

Narednu sezonu počinje u Bilbau, a završava u Portoriku.U sezoni 2015/2016 opet je u Evropi u dresu Uniksa iz Kazanja sa kojim igra Evroligu dvije sezone. Imao je još jedan izlet u Venecuelu prije nego što se prošle sezone vratio u Španiju, ovaj put u dres Valensije sa kojom je prošle sezone igrao Evroligu.

https://www.youtube.com/watch?v=mpk7LKylN4k

foto:euroleague.net

About The Author

Možda ste propustili