Igokea počela pripreme

Igokea,kosarka24.ba

Košarkaši Igokee počeli su pripreme za novu sezonu.

Na prvom okupljanu nije bilo trenera Dragana Bajića i amerikanca Teja Volera. Obojica su opravdano odsutni. Bajić sa reprezentacijom Makedonije igra pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a Voler se oporavlja od povrede. U odustvu prvog trenera pomoćni Marko Barać je komandovao početak priprema.

“Moram da napomenem sjajan posao menadžmenta kluba tokom ljeta. Svi su momci tu. Svi su na okupu i u narednih šest nedelja biće nam zadovoljstvo da se spremimo za ono što nas čeka”, rekao je Barać.

Marko Jošilo će i ove sezone kao kapiten predvoditi ekipu. Prošla sezona je bila izuzetno uspješna i zna šta su preduslovi da i ova bude slična.

“Mislim da su svi momci radili tokom ljeta. Svjesni su očekivanja i znaju šta nas čeka. Spremni smo za ozbiljan rad koji će nadam se da nam se isplati. Cilja je biti u kontinuitetu na nivou kao prošle sezone. otišli su neki igrači novi su došli i nadam se da će se uklopiti u naš sistem. Nadam se dobroj atmosferi i dobrim rezultatima”, rekao je Jošilo.
Trener, Uprava i sportski direktor Vuk Radivojević tokom ljeta imali su puno posla. Iz ekipe su otišli: Džeki Karmajkl, Stefan Pot, Entoni Klemons, Nikola Jovanović i Edin Atić. Nova lica su Aleksa Radanov, Nikola Tanasković, Stefan Đorđević, Dešon Stivenson, markel Starks i Džejms Robinson, koji je dres Igokee nosio prije četiri sezone.

“Mislim da smo pogodili sa igračkim kadrom. Mislim da smo doveli sve vrhunske momke i hemija će i ove sezone biti dobra i to će nam i ove sezone biti jedan od najjačih kvaliteta”, rekao je Radivojević.

Aleksa Radanov je jedno od pojačanja ovog ljeta. Veliki talenat nije do kraja iskazao u FMP-u i Crvenoj zvezdi. Očekuje da će u Igokei podići nivou igre, koji će pratiti i rezultati kluba.

“Prezadovoljan sam ekipom i ljudima u ekipi i ljudima oko kluba. Tek smo krenuli vidjećemo kako će to sve u narednim danima izgledati. Svakako sam pratio ekipu kroz skautinge svog kluba. Tim je napredovao i kao organizacija i svake godine sve su bolji i drago mi je što ću biti dio ovog tima”, kaže Radanov.

Prvi dio priprema standardno je rezervisan za snagu,a poslije kreću pripremne utakmice, a Igokea će biti domačin jednog turnira.

foto:kosarka24.ba